Inzagi: Milanova "devetka" nije ukleta

Filipo Inzagi, nekadašnji italijanski fudbaler, odbacio je legendu o "ukletom broju 9" i otkrio ko je za njega najbolji fudbaler u Italiji.

SNIzvor: B92
Podeli
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Filipo "Pipo" Inzagi je imao dugačku i bogatu karijeru, važio je za igrača rođenog pod srećnom zvezdom, a u Milanu je igrao od 2001. do 2012. godine.

On je tamo nosio dres sa brojem 9, koji nije želeo da prepusti čak ni Ronaldu, a postoji priča da je taj broj "uklet" pošto od 2012. godine njegovi vlasnici nisu imali mnogo sreće.

Pričalo se da je Inzagi svu tu sreću potrošio.

"Te priče mi uvek izmame osmeh. Nositi dres sa brojem 0 je izazov svakome, nema tu nikakve kletve. Da je Ibrahimović uzeo dres sa brojem 9, o kletvi niko ne bi govorio. To je broj koji su nosili Marko van Basten i Žorž Vea. Nije fer povući ga zbog mene. Taj broj mora da postigne još golova", rekao je Inzagi.

Ćiro Imobile je igrao fantastično i već treću godinu u nizu je najbolji strelac Serije A...

"Komparacije nikad nisu lake, ali mislim da je Imobile najbolji italijanski fudbaler. Već godinama to pokazuje. On je tip napadača kakve najviše volim i mislim da će reprezentacija Italije profitirati sa njim", smatra Inzagi.

strana 1 od 2 idi na stranu