Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.03.2020.

14:50

Petrović o humanom gestu Zvezdinog tima: Prihvatili smo predlog Borjana

Fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović istakao je da mu je veoma drago što je cela ekipa donirala respiratore.

Izvor: MS

Autor: MS

Petrović o humanom gestu Zvezdinog tima: Prihvatili smo predlog Borjana
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Mladi vezista opisao je kako je pokrenuta cela akcija.

"Кapiten Milan Borjan nam je pre nekoliko dana poslao svima poruku kako bi nas pozvao da svi zajedno pomognemo u ovoj situaciji u kojoj smo se našli. Predložio nam je šta da uradimo, a mi smo kao jedna velika porodica i to oberučke prihvatili, vrlo brzo se organizovali, i nadam se da su respiratori već stigli. Mislim da smo zajedno sa klubom koliko-toliko pomogli ljudima kojima je to neophodno", rekao je Petrović za klupski sajt.

Zvezdin vezista vredno trenira kako bi se u što boljoj formi vratio na teren posle ove pauze, a otkrio je i kako izgleda njegov dan u karantinu.

"Uslovi nisu isti, ali naš stručni štab daje maksimum kako bi nam pomogao u održavanju forme. Mogu slobodno reći da su treninzi veoma teški, upravo zato što ih ne radimo na terenu. Кlub nam je izašao u susret i svaki igrač je dobio kućni bicikl kako bi se što više i bolje spremao. Treninzi su takođe i veoma zanimljivi, jer se dosta razlikuju od onih koje radimo na našem stadionu. Poštujemo sve što se od nas traži i iskreno se nadam skorom povratku na teren".

Mnogo mu znači, kao i ostalim saigračima, što je u svakodnevnom kontaktu sa trenerima.

"Naravno da je mnogo lakše kada su i oni tu. Vode maksimalno računa o svakom detalju. Od individualne ishrane, do treninga, razgovora sa stručnim štabom. Tu je i obaveza da se na svaka tri dana merimo i šaljemo im podatke o kilaži. Sve je to u cilju kako bi se mi što spremniji vratili na teren. Svaki dan pričamo i ako nastavimo ovim tempom verujem da nećemo mnogo zaostati sa fizičkom spremom".

Takođe, Njagoš je opisao kako izgledaju njegovi dani u karantinu.

"U slobodno vreme radim kao što i verovatno većina nas. Ujutru kada ustanem uvek odradim trening, tu su mi mlađi brat i devojka. Pokušavamo da budemo kreativni, radimo neke nove stvari, gledamo serije. Predlažem svima i aplikaciju „Ne ljuti se čoveče“, u kojoj putem interneta možete igrati sa svojim drugarima veoma zabavnu društvenu igru. Ja to igram svaki dan sa svoja tri najbolja druga i mogu reći da mi nije dosadno. Trudimo se da nam dani ne budu isti. Od skora sam počeo i da sviram gitaru, sada imam vremena i za to, vežbam često i nadam se da ću u ovom teškom periodu i naučiti nešto".

Petrović je poslao i poruku svim građanima da ostanu kod kuće.

"Pre svega bih poručio, kako svim zvezdašima tako i svim građanima Srbije, da ostanu kod kuće, da budu strpljivi. Кada sve ovo prođe zajedno ćemo dočekati tu prvenstvenu utakmicu i da se zajedno sa našim navijačima radujemo novim uspesima Crvene zvezede", zaključio je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve