Nova vest
Fudbal

Subota, 28.03.2020.

16:20

"U Italiji je kao u Černobilju, lekari su heroji"

Ukrajinac Andrej Ševčenko uporedio je sadašnje stanje u Italiji u vezi koronavirusa sa nuklearnom katastrofom u Černobilju.

Izvor: MS

Autor: MS

Photo by Yuri Kozyrev/Newsmakers

Nekada najbolji fudbaler sveta, sada selektor reprezentacije Ukrajine, saoseća se sa narodom u Italiji, gde je veliki deo proveo igračke karijere nosići dres Milana.

On je povukao paralelu grada u kome se proslavio i onog iz njegove domovine – Pripjatom kada se 1986. godine dogodila nuklearna katastrofa.

"Hvala lekarima, oni su pravi heroji našeg vremena. Situacija je veoma slična Černobilju. Prošli smo stvari nalik ovim", rekao je Ševčenko i pozdravio sve Italijane.

"Uvek sam uz vas. Moramo da ispraviti situaciju. Forca (napred prim. aut) Italija", naglasio je. Ševčenko je imao 12 godina kada se dogodila katastrofa u Černobilu i tada je iz rodnog Kijeva morao da bude evakuisan u Odesu zbog visokog nivoa radijacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve