Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.03.2020.

21:05

Šamrok pamti Partizan: Nismo znali šta se dešava, ni šta da radimo

Fudbaleri irskog Šamrok Roversa osvrnuli su se na najveći uspeh u klupskoj istoriji – igranje grupne faze Lige Evrope.

Izvor: MT

Autor: MT

Šamrok pamti Partizan: Nismo znali šta se dešava, ni šta da radimo
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Te 2011. godine u poslednjoj rundi kvalifikacija su trijumfom nad Partizanom od 2:1 posle produžetaka (1:1 u Dablinu) kreirali su veliku senzaciju.

U novom izdanju irskog "Sana", igrači koji su tada igrali za Šamrok prisetili su se šokantne pobede.

"Dvomeč sa Partizanom omogućio nam je da više verujemo u sopstvene mogućnosti. Moramo da piznamo da su crno-beli bili bolji takmac na našem terenu. Bar u prvom delu. U drugom smo preuzeli kontrolu i poravnali pogotkom Garija Mekejba. Čak je Gari Tvig imao 'mrtvu' šansu za preokret. U poslednih 15 minuta prvog meča shvatili smo da možemo da se nosimo sa Partizanom. Govorili smo jedni drugima: „j..., pa mi njih možemo da izbacimo", rekao je vezni fudbaler Stiven Rajs.

Rajs ističe da su on i saigrači u toku meča u Beogradu počeli da veruju da mogu do iznenađenja.

"U tom trenutku navijači su se okrenuli protiv Partizana. Igrači su počeli da se tresu. Osećali smo to, bilo je jasno da možemo do podviga. Čak i u produžecima, kad smo ubacili Kejrana Kildafa, čime smo postali direktniji, znali smo da smo na pravom putu“, dodao je Rajs.

Pogotkom Stefana O’Donela Šamrok je postao prvi irski klub koji je obezbedio plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja.

"Svi smo bili u šoku. Nismo znali šta se dešava. Ni šta da radimo, kako da se ponašamo. Predstavu nismo imali kakav smo uspeh kreirali. Ušli smo u Ligu Evrope, što je dostignuće koje nam je pomoglo da shvatimo šta znači biti veliki igrač. Nedeljom bismo igrali prvenstvo Irske, utorkom putovali, a četvrtom uživali na krcatim stadionima", zaključio je Rajs.

Šamrok je grupnu fazu završio sa svih šest poraza u grupi sa Totenhemom, Rubinom i PAOK-om.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve