Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.03.2020.

10:30

"Plakao sam kada smo gubili, a ostali su se smejali i planirali gde će u provod"

Španski fudbaler Sesk Fabregas otkrio je zašto je napustio Arsenal i kakva je situacija bila u klubu kada je on bio kapiten.

Izvor: B92

Autor:B92

Photo by Julian Finney/Getty Images

Najmlađi kapiten u istoriji Arsenala igrao je osam godina u severnom Londonu, ali nije osvojio nijedan trofej.

Fabregas je u podkastu "Arseblog" pričao o teškim danima u crvenom dresu.

"Bio sam kapiten, uvek sam osećao veliki pritisak. Morao sam da predvodim ovaj tim do titule. Davao sam sve od sebe. Nekada, posle poraza sam odlazio kući i plakao. Patio sam, nisam spavao noćima. I onda kada dođe do poraza, vozimo se autobusom, uništen sam, a neki fudbaleri se smeju, šale i pričaju gde će posle izaći. To se dešavalo godinama", objašnjava Fabregas.

"Igrali smo najlepši fudbal i u tome sam uživao, ali sam previše stavljao pritisak na sebe i zbog toga sam se osećao usamljeno. Posebno u poslednje dve ili tri godine. Osećamo sam se kao da su Robin (Van Persi) i Samir (Nasri) jedini igrači koji su bili na mom nivou i mentalno i fudbalski", jasan je Španac.

Fabregas je u Arsenalu proveo osam godina, od 2003. do 2011. godine, a zatim je igrao za Barselonu i Čelsi i trenutno je član Monaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve