Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.03.2020.

18:15

Nemac koga mrze navijači: Odbio sam Trampa i uložio 1.500.000 evra u vakcinu za koronavirus

Vlasnik Hofenhajma Ditmar Hop, koji se našao na udaru navijača širom Nemačke, veruje da će njegova kompanija napraviti vakcinu protiv koronavirusa.

Izvor: MS

Autor: MS

Nemac koga mrze navijači: Odbio sam Trampa i uložio 1.500.000 evra u vakcinu za koronavirus
Foto: Reuters/Ralph Orlowski

Hop je drži biofarmaceutsku kompaniju "CureVac" koja trenutno radi da razvije vakciju protiv koronavirusa.

Za cilj nema da prodaje vakcine, već da pomogne da se suzbije iskoreni pandemija.

Tako je i odbio predsednika SAD Donalda Trampa, koji je hteo da plati kako bi njegova zemlja imala eksluzivno pravo na vakcine.

"Želimo razviti vakcinu za ceo svet, a ne za jednu zemlju, za određene klase ili za određene delove sveta. Ako se uspešno razviju i testiraju, vakcina neće biti samo spekulacija ili električni alat, već će poslužiti i pomoći da se obuzda globalna kriza i to je moja želja ", rekao je Hop.

Da Hop nije baš omiljena osoba u Nemačkoj govori i da je bio meta navijača nekoliko klubova, pre svih Bajerna i Borusije Dortmund, koji ne vide ništa dobro u tome što ulaže novac i pravi velike uspehe sa Hofenhajmom.

Kako kaže, već je potrošio 1,5 miliona evra na radu za vakcinu.

"Većina ljudi nije svesna mog finansijskog učešća u biotehnološkom sektoru, ali već sam potrošio oko 1,5 miliona evra u ovom segmentu. Investirao sam u "CureVac", vrlo mladu kompaniju, jer sam imao i imam inovativne ideje i pristupe istraživanja u razvoju vakcine. Tada se nadala da ćemo uspeti da pronađemo lek protiv raka i da pomognemo u zaustavljanju tako loše bolesti. To je bila moja motivacija".

Pozdravio je i odluku da se zaustavi fudbal usled pandemije.

"Apsolutno je neophodna suspenzija, jer zdravlje javnosti mora doći na prvo mesto. O tome ne može i ne sme da se raspravlja. Fudbal se ne može izolovati od društva i zato u ovoj krizi ne moramo da zahtevamo nikakav poseban tretman. U ovoj zemlji postoji bezbroj kompanija koje su zatvorene i koje se takođe suočavaju sa finansijskim problemima, ali moraju prihvatiti ograničenja i napetosti. To se odnosi i na fudbal. To je trenutak solidarnosti i najjači moraju da pomognu najslabijima", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve