Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.03.2020.

09:50

Simeone odgovorio Klopu i uporedio Oblaka sa Mesijem

Možete da ga volite ili mrzite, ali ne možete da ignorišite ono što Dijego Simeone radi u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Simeone odgovorio Klopu i uporedio Oblaka sa Mesijem
Photo by Julian Finney/Getty Images

Atletiko Madrid nije u prvom planu ni u Španiji, ali je uspeo da izbaci iz Lige šampiona branioca titule i najdominantniji tim Premijer lige.

Iako je Liverpul "na vreme" anulirao zaostatak iz Madrida, "jorgandžije" nisu "izgubile glavu" na Enfildu, igrali su u svom stilu i disciplinovano svih 120 minuta i to im je donelo veliki preokret u produžecima.

"Nikad nećemo odustati od svog plana igre, igrači su ga ispratili savršeno. Ova utakmica će ući u legendu kod navijača. Vratili smo se među najboljih osam ekipa Evrope i pobedili izuzetnog protivnika", rekao je Simeone.

Simeone je dva puta dovodio Atletiko do finala LŠ, a otkako je na klupi Atletika 2011, gubio je u nokaut fazi LŠ samo od ekipa u kojima igra Kristijano Ronaldo.

Čak četiri puta od gradskog rivala Reala, uključujući oba finala LŠ, te prošle sezone od Juventusa za koji je Portugalac postigao het-trik.

Simeone je letos ostao bez ključnog igrača Antoana Grizmana koji je prešao u Barselonu, ali Atletiko sada ima novog heroja.

Iako je Markos Ljorente bio dvostruki strelac, junak Atletikove pobede je ipak bio golman Jan Oblak sa devet odbrana.

"Oblak je neverovatno važan, imamo najboljeg golmana na svetu. Barselona ima Lionela Mesija, koji za njih pravi razliku. Oblak pravi razliku za nas",
rekao je Argentinac.

Simeone je prokomentarisao i "kritiku" svog kolege iz Liverpula Jirgena Klopa što je Atletiko igrao defanzivno na Enfildu.

"Liverpul je najbolji tim protiv koga smo igrali. U fudbalu tražiš način da protivniku zagorčaš život. Mi igramo da pobedimo, sa oružjem koje imamo. Poštujemo svoj identitet, karakteristike naših igrača i trudimo se da iskoristimo slabosti naših rivala"
, zaključio je Argentinac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve