Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.03.2020.

22:49

Lajpcig eliminisao vicešampiona Evrope VIDEO

Fudbaleri Lajpciga savladali su Totenhem rezultatom 3:0 u revanš meču osmine finala Lige šampiona.

Izvor: MT

Autor: MT

Lajpcig eliminisao vicešampiona Evrope VIDEO
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Izabranici Julijana Nagelsmana su tako po drugi put savladali ekipu Žozea Murinja i apsolutno zasluženo se plasirali među najboljih osam u elitnom takmičenju.

"Bikovi" su Londonu stekli lepu prednost, pobedivši golom Vernera (1:0), dok su na svojoj Red Bul areni samo potvrdili dobru formu.

Dvostruki strelac za Lajpcig bio je Marcel Sabicer, koji je mrežu Lorisa pogađao u 10. i 22. minutu, da bi konačan rezultat postavio Emil Forsberg u 87. minutu, samo nekoliko desetina sekundi po ulasku na teren sa klupe.

Izabranici Žozea Murinja odigrali su jako loše prvo poluvreme, tokom kojeg praktično da nisu pripretili golmanu domaćih Gulašiju.

Pevci ne samo da nisu mogli da prilike, nego im je na momente i jednostavna pas igra predstavljala problem.

Bikovi su sa druge strane, nošeni navijačima, presingom konstantno pritiskali gostujuće igrače, što im je već u 10. minutu donelo kapital.

Verner je dodao Sabiceru loptu, a ovaj snažnim udarcem pogodio donji desni ugao Lorisovog gola za vođstvo nemačke ekipe.

Nije mnogo trebalo domaćima da dupliraju prednost. Strelac je bio isti, ali ovoga puta, pogotku je umnogome kumovao Loris, koji je, za golmana njegovog kvaliteta, nedopustivo loše reagovao, ne pokrivši prvi ugao.

Londonska ekipa ni u drugom poluvremenu nije mogla da dođe do konkretnijih prilika, jalovo je napadala, stvorivši tek dve poluprilike.

Tačku na ovaj dvomeč stavio je mladi Emil Forsberg u 87. minutu, nekoliko desetina sekundi po ulasku na teren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve