Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.03.2020.

15:35

"Vežbamo da igramo protiv Srbije pred praznim tribinama"

Utakmica između Norveške i Srbije u Oslu mogla bi da se odigra pred praznim tribinama zbog širenja koronavirusa.

Izvor: MS

Autor: MS

Photo by Andrew Halseid-Budd/Getty Images

Polufinalni duel plej-ofa Lige nacija, dva stepenika od mesta na EURO 2020, na programu je 26. marta.

Problem pravi to što je koronavirus dobrano zahvatio i Norvešku, pa se razmatra da li će stadion Uleval biti ispunjen do poslednjeg mesta.

Svestan situacije je i selektor Norveške Lars Lagerbak, koji je otkrio da se "vežbaju" prazne tribine.

"Trudimo se da budemo malo psiholozi amateri. Ako bi se to dogodilo, jednostavno moramo da pripremimo igrače za takvu situaciju. Treniramo za prazne tribine i trudimo da se borimo protiv toga", rekao je Lagerbak.

Odavno je rasprodato svih 26.000 ulaznica za susret sa Srbijom, zbog čega bi mogao da bude na novčanom gubitku i Fudbalski savez Norveške.

Procene su između 600.000 i milion evra.

"Prodali smo sve karte. Ne usuđujem se da mislim da će biti prazne tribine", priznaje predsednik FS Norveške Terje Svendsen, svestan da će nagrada biti još veća ako Lagerbakov tim ode na Evropsko prvenstvo.

"Za nas je neverovatno važno voditi računa i iskoristiti prednost domaćeg terena. Prelazimo sve da bismo to mogli učiniti. "Alfa i omega" nam je domaći teren", zaključio je, uz napomenu da nema mesta odlaganju utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve