Nova vest
Fudbal

Subota, 29.02.2020.

10:12

Sadik za B92: Zvezdin stil ne znamo, ali od našeg ne odustajemo

Najbolji strelac Partizana Umar Sadik govorio je za B92 o predstojećem derbiju protiv Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić".

Izvor: MS

Autor: MS

Sadik za B92: Zvezdin stil ne znamo, ali od našeg ne odustajemo
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Nigerijcu će to biti drugi "večiti derbi", prvi na "Marakani", i biće jedan od igrača u centru pažnje.

Pored toga što će biti možda i glavni adut crno-belih, Sadik će se naći i na radaru mnogih stranih skauta.

Iako se prošlog meseca povezivao sa klubovima iz inostranstva, potpisao je trajni ugovor sa Partizanom posle otkupa ugovora o Rome za 1.700.000 evra.

"Za derbi sam spreman. Već sam to prošao, znam kako izgleda derbi i nemam strah. Naravno da bih više voleo da je pun stadion nasih navijača, ali ovaj derbi igramo za njih. Znam da će nas bodriti iz sve snage", otvara priču Sadik, strelac 16 golova u dosadašnjem toku sezone.

Partizan je slavio u prvom derbiju ove sezone 2:0 u Humskoj. Ipak, Sadik nije siguran šta da očekuje od Crvene zvezde pod vođstvom Dejana Stankovića.

"To se na derbiju nikad ne zna. Zavisi kako će ko ući u igru, ko će od starta nametnuti svoj stil. Zvezda je promenila i trenera, nismo mnogo upućeni u njihov stil igre jer ga tek grade, ali ono što je sigurno da nećemo odustajati od našeg".

View this post on Instagram

Jaguar

A post shared by Sadiq Umar MEGA 👑 (@sadiq.umar19) on

Partizan čeka najveći meč srpskog fudbala sa čak 11 bodova zaostatka za rivalom. Da li razlika dva tima baš tolika?

"Ako pogledate tabelu, to je to.. Sa druge strane, Partizan igra lep fudbal. To smo posebno pokazali u Evropi gde može da se igra otvorenije, za razliku od naše lige. Prednost od 11 bodova jeste velika, ali nikad se ne zna".

Sadiku nije bitno da se i na derbiju upiše u strelce, već samo da crno-beli ostvare trijumf.

"Zaista nije važno ko će postići gol, važno je da ga bude. U finalu Kupa prošle sezone je to uradio Ostoja, koji je štoper.. Mi smo tim i svaki gol se slavi kao da je svako od nas. Želim da odigramo dobru partiju, da Partizan pokaže sta zna, a ko će, šta će i da li će... Videćemo u nedelju veče", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve