Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.02.2020.

16:34

Ben: Bolji smo od Partizana, ali na terenu je drugačije VIDEO

Napadač Crvene zvezde Mohamed El Fardu Ben odigrao je pet prvenstvenih "večitih" derbija.

Izvor: MS

Autor: MS

Ben: Bolji smo od Partizana, ali na terenu je drugačije VIDEO
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Skor mu je takav da je dva puta pobedio, uz isto toliko remija i jedan poraz - poslednji u Humskoj.

Ipak, reprezentativac sa Komorskih ostrva svestan je da je Zvezda morala da bude ubedljivija protiv Partizana za dve godine koliko je u Beogradu.

"Naravno da je moralo bolje. Dve godine zaredom igramo u Ligi šampiona, imamo bolji tim od Partizana, ali na terenu je drugačije. Derbi ne možeš da igraš kako hoćeš. Ipak, siguran sam da će ovaj put biti bolje za nas", rekao je Ben novinarima posle treninga.

U trenutku kada ima 11 bodova prednosti u odnosu na crno-bele, Ben smatra da je pravo vreme da Crvena zvezda odigra derbi na visokom nivou.

"Partizan je igrao bolje od nas, sada imamo priliku da im pokažemo da smo bolji tim i zašto imamo toliko veliku razliku".

Ipak, baš zbog te razlike pritisak je veći na Partizanu, naglašava bivši napadač Olimpijakosa.

"Derbi je derbi, oba tima imaju pritisak i žele pobedu. Mislim da je više na njima, nego na nama", rekao je Ben, a onda istakao da očekuje razlike u derbiju sada kada je Dejan Stanković kao trener nasledio Vladana Milojevića.

Sve je novo. Trener Stanković je nov, samim tim i taktika, logično je da bude dosta toga drugačije. Za nas je veoma bitno da pobedimo, da bismo bili srećni".

Remi sa Inđijom (1:1) u sredu ne pravi problem pred Partizan, već kao dobre strane vidi igru u drugom poluvremenu, kaže strelac gola u tom susretu, ali i u pobedi crveno-belih u 160. "večitom" derbiju (2:1).

Ben je svestan da lično mora da "povuče" u derbiju na stranu Zvezde.

"Sada sam jedan od najstarijih igrača Zvezde, pokušavam mlađim saigraćima da pomognem koliko mogu. Važno je da postoji konekcija između iskusnih i mlađih fudbalera. Kada je Stanković došao dao mi je veliku odgovornost, imali smo ranije igrače s tim zadacima, ali su sada nova pravila u timu i to je nešto novo za mene. Preuzeću ogovornost", zaključio je samouvereno Ben.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve