Čačak dobija novi atletski stadion: Kraj rekonstrukcije za dva meseca

Rekonstrukcija Atletske staze u Čačku, koja je započela na inicijativu građana, privodi se kraju.

LNIzvor: RINA
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Ova sportska infrastruktura dobiće nov izgled nakon više od tri decenije.

Do sada sa završeni svi građevinski radovi, koji su obuhvatili totalnu rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, ograđivanje stadiona, postavljanje ivičnjaka, asfaltiranje podloge, kao i zemljane radove na delovima stadiona koji neće biti pod gumiranom podlogom.

"Grad Čačak i Sportski centar 'Mladost' su prepoznali važnost rekonstrukcije atletskog stadiona, pa se u drugoj polovini prošle godine počelo sa realizacijom ovog velikog projekta. U konsultacijama sa stručnim licima iz atletskog sporta, kao i izvođačima radova doneta je odluka da se završni radovi zbog vremenskih uslova odrade kada budu adekvatni uslovi za rad. U toku su radovi na formiranju i izgradnji brojnih borilišta, jer atletski stadion nije namenjen samo za trčanje. Nakon toga će uslediti finalni radovi na postavljanju gumirane podloge najnovije generacije, nakon čega će atletski stadion dobiti pravi izgled i biti stavljen u funkciju za koju je namenjen", rekao je za RINU, Miloš Stevanić, direktor Sportskog centra "Mladost" u čijoj nadležnosti se nalazi Atletski stadion.

Radovi i trebalo da budu gotovi za dva meseca, kada će Čačani dobiti jedan od modernijih i funkcionalnijih Atletskih stadiona u Srbiji.

"Ovaj objekat će biti na raspolaganju svim našim sugrađanima. Planirano je da se jasno odrede termini kada će stazu koristiti atletski i ostali klubovi, a biće svakako dovoljno vremena i za brojne rekreativce. Svi korisnici moraju biti svesni da od načina na koji koriste atletski stadion zavisi koliko ćemo ga dugo imati u ovakvom stanju. Mi kao ustanova ćemo uložiti maksimalan napor da odgovorno održavamo atletski stadion, kao uostalom i sve ostale sportske terene i objekte, a od svih naših korisnika očekujemo da budu pravi saradnici i da daju svoj doprinos da imamo sportsku infrastrukturu kojom ćemo se ponositi i ostaviti je onima što dolaze za nama'', zaključio je Stevanić.

strana 1 od 2 idi na stranu