Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.02.2020.

20:06

Velika pobeda Liona protiv anemičnog Juventusa!

Fudbaleri Liona pobedili su Juventus 1:0 u prvom od dva meča osmine finala Lige šampiona.

Izvor: PT

Autor: PT

Velika pobeda Liona protiv anemičnog Juventusa!
(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Francuski predstavnik iznenadio je favorizovanu "staru damu", a junak ekipe je Lukas Tusar koji je u 31. postigao jedini gol na meču.

Italijanski šampion odigrao je ispodprosečnu utakmicu, za devedeset minuta igre nije stvorio veliki broj prilika i tek u završnici meča je imao dobre napade.

Revanš utakmica igra se u Torinu 17. marta.

Juventus je od početka meča imao veći posed, međutim to nisu uspeli da materijalizuju. Napadi su bili jalovi, a sa druge strane Lion je bio konkretniji.

Napada domaćih fudbalera nisu bili toliko česti, barem ne u prvih dvadeset minuta, ali i to se promenilo u drugom delu prvog poluvremena.

Ekipa Rudija Garsije imala je nekoliko solidnih napada do postizanja golova. U 31. minutu Ouar je lepo prošao po levoj strani, potom je centrirao, a Tusar je bio na pravom mestu.

Vezni fudbaler Liona dobro je zahvatio loptu, Ščesni nije imao nikakve šanse i francuski predstavnik je poveo 1:0. Do kraja poluvremena mreže su mirovale.

Na početku drugog poluvremena Juventus je bio konkretniji, ali je sve do 69. minuta čekao na šansu. Sandro je centrirao, Dibala je naleteo na loptu i šutirao pored gola.

Juventus je nastavio sa napadima, bio je dosta bolji u nastavku, međutim mreža Lopesa je mirovala. Pokušavali su Ronaldo, Dibala i Iguain, ali niko nije uspeo da savlada golmana Liona.

Na kraju, domaći fudbaleri zasluženo dolaze do pobede i sa lepom prednošću odlaze u Torinu.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve