Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.02.2020.

14:00

Jović među najskupljih 11 sa malom minutažom – "Nije opravdao svoju cenu"

Transfermarkt je napravio studiju i najskupljih 11 igrača Evrope koji ove sezone nisu u prvom planu u svojim klubovima.

Izvor: MS

Autor: MS

Jović među najskupljih 11 sa malom minutažom –
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Na listi se nalazi 11 fudbalera sa najvećom tržišnom cenom i malom minutažom.

Mesto je u tom društvu našao je i srpski reprezentativac iz Real Madrida Luka Jović, plaćen 60 miliona evra prilikom transfera iz Ajntraht Franfurta.

Jović je do sada bio u senci Karima Benzeme, ali i nije imao adekvatan učinka pošto je postigao samo dva gola na 23 utakmice.

Na golu je Neto iz Barselone, plaćen 18 miliona evra Valensiji u razmeni sa Jasperom Silesenom, i to kako bi samo bio rezervna opcija Mark-Andreu ter Štegenu.

Odbranu čine Niko Šulc (Hofenhajm - Borusija Dortmund za 20 miliona), Eder Militao (Porto - Real 50 miliona), Danijele Rugani (Juventus, 20 miliona), Alvaro Odriosola (Real - Bajern, 20 miliona).

U vezi su Šoja Nakađima (Porto, 20 miliona), Viktor Vanjama (Totenhem, 12 miliona), Fil Foden (Mančester siti, 30 miliona) i Đerdan Šaćiri (Liverpul, 22 miliona).

U napadu uz Jovića je Čelsijev Miši Batšuaiji, vredan 22 miliona, skoro upola manje od Srbina.

U obrazloženju Jovića navodi se da još uvek nije opravdao transfer.

"Nakon što Marijano Dijaz nije prošao kasting posle odlaska Kristijana Ronalda, Real je pronašao ime Jovića. Šest meseci kasnije nije opravdao svoju cenu, dao je dva gola i imao jednu asistenciju. Za trenera Zidana Benzema je prva opcija, Srbin je na klupi, ali je "odbojan" jer još nije dao sve od sebe".

Jović je prošle nedelje imao problema sa želucem, zbog čega je propustio gostovanje i poraz od Levantea (1:0), ali je sada spreman za duel sa Mančester sitijem u Ligi šampiona.

Španski mediji pišu da bi ova nedelja mogla da bude ključna za njega jer posle "građana" sledi El Klasiko u nedelju i sudar sa Barselonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve