Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.02.2020.

12:12

Haland – "zaludeo" Evropu, rešeta u Nemačkoj, ali na klupi protiv Srbije? VIDEO

Norvešku mesec dana pre duela sa Srbijom u Oslu već drma euforija, pre svega zbog fantastične forme golgetera Borusije iz Dortmunda Erlinga Halanda.

Izvor: MS

Autor: MS

Haland –
Photo by Trond Tandberg/Getty Images

Haland ima impresivan početak u Bundesligi, dao je 12 golova na osam utakmica za "milionere" i cela Evropa priča o tinejdžerskom čudu iz Norveške.

Ipak, to možda neće biti dovoljno da se Haland nađe u startnoj postavi reprezentacije za meč protiv Srbije u polufinalu plej-ofa C Lige nacija.

Čudno? Ne i za selektora Larsa Lagerbaka koji je u samo dva meča pružio šansu Halandu u konkurenciji Džošue Kinga iz Bornmuta i Aleksandera Solota, napadača Trabzona koji je takođe produktivan - 22 gola na 31 meču ove sezone.

"Mislim da će biti vrlo čudno ako Haland ne krene, iako su King i Sorlot u formi", govori Egil Olsen, bivši reprezentativac i selektor selekcije Norveške.

Tako se oglasio i Lagerbakov pomoćnik Per Joar Hansen rečima da niko Halandu ne može da obeća da će početi protiv Srbije od prvog minuta.

"Sve pohvale su izrečene na njegov račun, nemam nove. Ne vršimo mu dodatni pritisak. Erling je deo norveške reprezentacije koja će nastupati zajedno", rekao je Hansen i najavio posetu Halandu uskoro.

"Ne možemo da očekujemo da postiže golova na 40 minuta", objasio je Hansen, aludirajući da ne očekuje da bude tako efikasan kao u klubu.

Interesantno je da je Norveška poslednji put bila na EURO isto kad i Srbija, tada pod zastavom Jugoslavije, 2000. godine.

Zajedno su igrali u grupnoj fazi i Jugoslavija je slavila golom Sava Miloševića u meču koji je obeležilo isključenje Mateje Kežmana posle samo 34 sekunde od ulaska u igru.

Sada "vikinzi" posle dužeg vremena imaju dobru generaciju sa Halandom, Martinom Edegorom (Sosijedad), Sanderom Bergeom (Šefild junajted), Kristoferom Ajerom (Seltik)...

Utakmica između Norveške i Srbije zakazana je za 26. marta na stadionu Uleval u Oslu. Pobednik tog duela u finalu plej-ofa, za plasman na EURO, igraće sa boljim iz meča Škotska - Izrael.

Najbolji će izboriti vizu za Evropsko prvenstvo u London i Glazgov na duele sa Engleskom, Hrvatskom i Češkom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve