Nova vest
Fudbal

Petak, 21.02.2020.

18:54

Tomane o penalu koji "Marin nije hteo da izvede" i "neshvatljivom" odlasku Milojevića

Portugalski fudbaler Tomane govorio je o svom boravku u Crvenoj zvezdi i Srbiji.

Izvor: LN

Autor: LN

Tomane o penalu koji
photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Dvadesetsedmogodišnji napadač od ove sezone deo je tima šampiona Srbije, ali bez previše uspeha.

Fudbaler koji je prethodne dve sezone proveo igrajući u portugalskoj Tondeli se nije najbolje snašao u Srbiji, a njegov status je pod znakom pitanja po dolasku novog trenera Dejana Stankovića.

Tomane je u velikom intervjuu za jedan portugalski portal, pored ostalog, govorio i o stanju u srpskom fudbalu.

"Agresivnost koju vidim kod nas ne vidim u ekipi Srbije. Imaju sjajne igrače, ali ne mogu da sklope kompetetivan tim i da se kvalifikuju na Evropsko prvenstvo, ne mogu da dođu do rezultata, jer srpski mentalitet podrazumeva konstantne promene. Oni izgube utakmicu i odmah bi da menjaju trenera. Stabilnost timova je još jedna stvar po kojoj se razliku od ostalih zemalja. Na primer, mi imamo 11 bodova više (na tabeli domaćeg prvenstva) i igrali smo u Ligi šampiona, ali i pored toga nam je otišao trener. Takođe smo i dalje u Kupu Srbije, tako da je to dosta neshvatljivo, ali je jednostavno tako", rekao je Tomane.

Što se tiče trke za titulu Superlige, Tomane veruje da borba nije gotova iako njegov tim ima 11 bodova prednosti nad prvim pratiocem Partizanom, posle odlaska trenera Vladana Milojevića na kraju jesenjeg dela sezone.

On se osvrnuo i na Zvezdinu dominaciju u domaćem prvenstvu, pogotovo na svom terenu.

"Mislim da je to jer liga nije preterano kompetetivna. Izgubili smo samo jednu utakmicu, ako ne gledamo Ligu šampiona, i to protiv Partizana u gostima. Olimpijakos je ovde izgubio 3:1, prošle godine su kod kuće pobedili Liverpul i tu je uvek teško igrati, ali pomaže to što srpskoj ligi nedostaje kompetetivnost".

Tomane je poneo epitet tragičara, pošto je u poslednjem meču grupne faze Lige šampiona promašio jedanaesterac kojim je Zvezdi mogao da obezbedi treće mesto i nokaut fazu Lige Evrope.

"Osećao sam se jako loše, u Tondeli sam uvek pogađao. Ali, ja nisam zadužen za penale u Zvezdi, međutim kapiten (Marko Marin prim. aut.) nije želeo da ga izvede i ja sam morao. Da se ponovo nađem u istoj situaciji - isto bih postpuio. Loše sam izveo penal, nisam bio pripremljen. Nikada nije lep osećaj na taj način omanuti, a pogotovo ne u Ligi šampiona", ističe Tomane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve