Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.02.2020.

20:01

Haland blistao, Borusija srušila PSŽ

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su PSŽ sa 2:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Izvor: SN

Autor: SN

Haland blistao, Borusija srušila PSŽ
Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Meč je počeo žustro, obe ekipe su bile "naelektrisane" i videli smo nekoliko dobrih prilika u prvih deset minuta.

Tu najverovatnije treba izdvojiti pokušaj Nejmara iz kaznenog udarca, kada je lopta proletela vrlo blizu desne stative, što je nekako trglo Borusiju.

Od tog momenta gledamo dosta konkretniju igru "Milionera", a prvu veliku priliku propušta Džejdon Sančo, kada je iz kontra napada probao da ugrozi gol Parižana, ali je njegov šut iz trka bio neprecizan i nešto slabiji.

Nejmar je bio najopasniji u redovima PSŽ, ali je bio i glavna meta defanzivaca Borusije koji su ga konstantno udarali i to je manje-više bilo sve u prvih 45 minuta.

U nastavku je Borusija zaigrala na istom nivou, vrlo fokusirano i agresivno i spremno da postigne vodeći gol.

Posle niza propuštenih prilika delovalo je kao da je kazna blizu, ali ni PSŽ nije iskoristio svoje prilike.

Potom je Haland pokazao svoju magiju.

Mladi napadač se prvo vratio u dubinu po loptu, otvorio prostor, istrčao svoju "rutu" i odlično se snašao posle odbitka za postizanje vodećeg gola u nokaut fazi Lige šampiona.

Nedugo potom, videli smo i izjednačenje.

Posle dobre akcije po desnom boku Mbape je uposlio Nejmara koji je iz neposredne blizine loptu samo ćušnuo u mrežu za veliku radost gostiju.

Nisu se dugo radovali Parižani, a Haland je već postigao "lepoticu".

On je u jednoj polu kontri fantastično reagovao i sa nekih dvadesetak metara ispalio "projektil" koji je otišao pravo u rašlje za novo vođstvo Borusije Dortmund.

Sjajno drugo poluvreme uspelo je da baci u zaborav uspavanku iz prvog perioda, a u poslednjih desetak minuta smo mogli da vidimo i nekoliko odličnih prilika na obe strane, međutim rezultat se nije menjao.

Na taj način su fudbaleri Borusije Dortmund uspeli da odbrane " Signal Iduna Park" i da pobede PSŽ sa 2:1 i sa minimalnom prednošću odlaze na gostovanje u Francusku 11. marta.

Ovaj interesantni duel nokaut faze Lige šampiona mogli ste pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve