Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.02.2020.

10:00

Roj Kin: Samo jedan igrač Liverpula bi mogao da igra u mom Junajtedu

Čuveni kapiten Mančester junajteda Roj Kin smatra da sadašnji tim Liverpula nije ni blizu ekipi "Crvenih đavola" koja je pokorila Evropu 1999.

Izvor: B92

Autor:B92

Roj Kin: Samo jedan igrač Liverpula bi mogao da igra u mom Junajtedu
Photo by Bryn Lennon/Getty Images

Kin i nekadašnji igrač Liverpula Džejmi Karager su imali žustru raspravu u studiju Skaj Sporta nakon duela Čelsija i Junajteda (0:2).

Voditelj ih je zamolio da od današnjeg Liverpula Jirgena Klopa i legendarnog Junajteda iz 1999. sastave idealnih 11.

Na Karagerovo čuđenje Kin je u svoj Junajted, koji je osvojio trostruku krunu te sezone, ubacio samo Virdžila van Dajka.

Tvrdoglavi Irac smatra da ni Mihamed Salah, ni Sadio Mane ni Trent Aleksander-Arnold ne bi mogli da budu u startnoj postavi njegovog Junajteda, već je samo upario Van Dajka sa zemljakom Japom Stamom na štoperskom tandemu.

"Veliki sam obožavatelj Van Dajka. Čovek je mašina. Bio je i Stam, on je bio fantastičan igrač. Ne znam koja bi ekipa s njima dvojicom primila mnogo golova", rekao je Kin.

S druge strane, Karager je iz svoje ekipe izostavio Rajana Gigsa, što je opet šokiralo Kina.

"Nema mesta za Gigsa u mojoj ekipi. Znaš koliko je golova postigao te 1999? Nije mnogo. Sadio Mane je najbolje levo krilo na svetu. Gigs je jedan od najboljih, ali mislim da ni u jednom trenutku u karijeri nije bio najbolji na svetu na toj poziciji", rekao je Karager.

Kin mu je odmah odgovorio uz jake argumente.

"Sećaš li se šta je uradio Arsenalu u FA Kupu? Reci mi jednog igrača koji je mogao tako da odigra. Ključ je konstanta, a Gigsi je uvek bio konstantan. Njemu sam odan, a Manea ne poznajem".

Obojica su se složila u vezi sa Peterom Šmajhelom ispred gola, Stamom i Van Dajkom u odbrani, a obojica su ubacila i Kina u ekipu.

"Ja sam bio prosečan igrač koji je imao strašno mnogo sreće da je uvek bio u ekipi s genijalcima",
zaključio je Irac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve