Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.02.2020.

12:59

Bračun o transferu iz Dinama u Zvezdu i "padu" Vukovara

Milivoj Bračun, nekadašnji hrvatski fudbaler i igrač Crvene zvezde, prisetio se trenutka kada je iz Dinama iz Zagreba prešao u Crvenu zvezdu.

Izvor: PT

Autor: PT

Bračun o transferu iz Dinama u Zvezdu i
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

"Trebalo je da završim u Hajduku. Sve je bilo dogovoreno, uz jedan “ali”. Taj “ali” je značio: ako im se vrati Luka Peruzović iz Belgije, onda ništa od mog dolaska. I tri dana pre mog odlaska vratio se Peruzović", seća se Bračun u intervjuu za "Večernji.hr" i dodaje:

"U tom trenutku nazvao me je Dragan Džajić i ponudio da dođem u Crvenu zvezdu. Tamo sam igrao zadnjeg veznog. Igranje za crveno-bele za mene je bila čast. Tu godinu provedenu u Beogradu nosim u srcu i rado je se sećam. Slavnom Realu na Marakani postigli smo četiri komada, to je dovoljno govorilo koliko je Zvezda velik i jak evropski klub. U svojoj kolekciji kaseta imam taj susret i često ga s guštom pogledam".

Bračun je u Zvezdi proveo jednu godinu i posle toga se preselio u Elče, a karijeru je završio u Dinamu.

"Nažalost, odmah sam se teško povredio. Oporavak u to vreme nije bio tako brz kao danas i odlučio sam reći zbogom i prihvatio se posla u omladinskoj školi Dinama. Nisam dočekao igranje u Prvoj HNL", rekao je Bračun koji je u vrijeme rata u Elčeu organizovao utakmicu između Hrvatske i selekcije druge španske lige.

"Bio je rat, iz naše zemlje dolazile su užasne vesti, Vukovar je upravo pao. Mi koji smo tada hleb zarađivali u Španiji odlučili smo pomoći zemlji, konkretno deci iz Vukovara. Ugostitelj Đuro Macan, koji je već tada bio jak ugostitelj u susednom Alikanteu, sa mnom je došao na ideju da organizujemo utakmicu u Elčeu i sav prihod doniramo stradalim Vukovarcima", rekao je Bračun.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde dodaje da je meč gledalo između pet i šest miliona ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve