Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.02.2020.

16:08

Vijeri: Italija osvaja EURO 2020!

Bivši golgeter Kristijan Vijeri smatra da će reprezentacija Italije osvojiti predstojeće Evropsko prvenstvo, iako misli da Francuska ima bolju ekipu od "Azura".

Izvor: MS

Autor: MS

Vijeri: Italija osvaja EURO 2020!
Photo by Koji Aoki/ AFLO/Getty Images

Italija se plasirala na EURO tako što je ostvarila svih 10 pobeda u kvalifikacijama.

Ekipa Roberta Mančinija će sve tri utakmice grupne faze igrati na Olimpijskom stadionu u Rimu protiv Turske, Švajcarske i Velsa.

"Već sam mu pisao i rekao sam da samo Francuska ima jaču ekipu od Italije. Ne znam zašto, ali osećam da ćemo osvojiti turnir. Za 18 meseci Mančini je potpuno preokrenuo reprezentaciju, kao niko do sada. Mi smo mladi, kvalitetni i hrabri. Navijači su ponovo ozbiljno zaljubljeni u državni tim", rekao je Vijeri za Gazeta delo Sport

Popularni Bobo ima veliku želju da bodri reprezentativce Italije uživo.

"Ne želim da propustim nijednu utakmicu. Već sam rekao Robertu da mi nabavi dve, tri ulaznice za svaku utakmicu, bez izgovora", dodao je Vijeri koji je odigrao 49 utakmica za reprezentaciju i postigao 23 gola.

Vijeri zbog povrede nije bio učesnik Evropskog prvenstva 2000. godine kada je Italija baš od Francuske izgubila u finalu posle produžetaka 2:1, ali i istog razloga ni na Mundijalu 2006. kada su se Azuri popeli na krov sveta.

Doduše, u Nemačkoj više nije ni bio onaj igrač koji je u Juventusu, madridskom Atletiku, Laciju i Interu nemilosrdno rešetao mreže.

Zato je igrao na Svetskim prvenstvima 1998. godine (pet golova) i 2002. (četiri), kao i na EURO 2004.

Ovogodišnje Evropsko prvenstvo održaće se od 12. juna do 12. jula u 12 gradova širom Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve