Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.02.2020.

15:40

Gavrić: Ostvarujem dečačke snove

Mladi fudbaler Crvene zvezde Željko Gavrić rekao je da bi mu bila velika čast ukoliko bi imao priliku da debituje i na domaćem terenu.

Izvor: PT

Autor: PT

Gavrić: Ostvarujem dečačke snove
Foto: FK Crvena zvezda

Gavrić je prvi meč u dresu crveno-belih odigrao protiv Čukaričkog.

"Utakmica protiv Čukaričkog ostaće mi zauvek u sećanju. Presrećan sam što sam debitovao i ostvario dečački san. Vredno sam trenirao tokom cele karijere kako bih došao do ovog trenutka i više sam nego zadovoljan situacijom u kojoj se trenutno nalazim. Verujem da me sa Crvenom zvezdom očekuje još mnogo lepih trenutaka i velikih utakmica. Jučerašnji duel samo je početak mog puta u crveno-belom dresu. Zahvalio bih se i našim navijačima koji su nas podržali i pomogli da uspešno startujemo, njihovi aplauzi i pesma uvek su nam ona dodatna energija koja nam daje snagu", rekao je govorio Gavrić za zvaničan sajt.

Osvrnuo se mladi fudbaler i na igru ekipe u prvoj utakmici u prolećnom delu sezone.

"Zadovoljan sam igrom cele ekipe. Najbitnije je da smo ispoštovali dogovor iz svlačionice i nametnuli svoj ritam. Tim je nešto drugačiji u odnosu na jesenji deo polusezone. Drago mi je što je šansa ukazana i mlađim igračima, koji su se na utakmici sjajno pokazali. Nikolić i Petrović su postigli lepe golove, ponosan sam što su se baš oni na samom početku upisali u listu strelaca. Nadam se da ću nastaviti njihovim stopama i u skorijem periodu zabeležiti debitantski pogodak".

Utakmica sa Vojvodinom sledeći je izazov crveno-belih momaka, a krilni igrač istakao je da bi mu bila velika čast ukoliko bi imao priliku da debituje i na domaćem terenu.

"Vojvodina je kvalitetan protivnik, iz samog vrha ali igramo kod kuće i želimo da nastavimo sa uspesima. Debi je bio poseban meč za mene, a ovaj koji sledi će imati još veću težinu i vrednost. Voleo bih da istrčim na teren Marakane i zaigram na domaćem terenu pred našim navijačima. Bilo bi to ostvarenje još jednog dečačkog sna".

Iskustvo iz Zvezdinog razvojnog tima Grafičara, gde je više od godinu dana igrao u seniorskoj konkurenciji, prvo treće lige, pa Prve lige Srbije, mnogo mu je pomoglo da lakše igra u crveno-belom dresu.

"Velika je razlika između prvog tima i Grafičara , međutim neprocenjivo je iskustvo koje sam stekao u našem razvojnom timu. Sigurno je da sam igranjem tamo sazreo kao igrač. U prvi tim sam došao sa dosta više iskustva i spreman sam da se iz dana u dan dokazujem kako bih se izborio za minutažu".

Govorio je igrač rođen 2000. godine i o uspehu omladiske selekcije koju čeka duel sa Midtjilandom u osmini finala Lige šampiona za mlade.

"Ispratio sam svaku utakmicu naših omladinaca. Ostvarili su fenomenalan uspeh samim prolaskom u baraž. U grupi su pokazali koliko su dobra ekipa, kao i da mogu da se suprotstave i najvećim timovima Evrope. Uskoro ih očekuje i utakmica osmine finala, verujem da su zadovoljni žrebom i da su već započeli pripreme za tu utakmicu. Ponosan sam na njihove rezultate, koji su samo jedan od dokaza da Crvene zvezda ima fenomenalnu Omladinsku školu i svetlu budućnost", istakao je Gavrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve