Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.02.2020.

11:05

"Bajern oseća pritisak kad Lajpcig pobedi"

Trener Lajpciga Julijan Nagelsman smatra da njegov tim ima velike šanse da se do kraja prvenstva bori za titulu u Bundesligi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Lajpcig je u subotu pobedio ekipu Verdera sa 3:0 i 32-godišnji Nagelsman kaže da taj rezultat daje psihološku prednost njegovim izabranicima.

Bio je to 13. trijumf ekipe u ovoj sezoni Bundeslige, a Nagelsman veruje da trka tek počinje i da ćemo gledati uzbudljiva tri meseca do kraja prvenstva.

"Uvek je lep osećaj kada ste na vrhu tabele. Možda to nije tako prijatan osećaj za naše rivale, Bajern ili Borusiju Menhengladbah, ne prija im kada vide da smo pobedili".

"Lakše im je kad vide da smo izgubili, jer u tom slučaju ne osećaju tako jak pritisak. Sada sam siguran da će pritisak osetiti. Za nas je uvek bitno da pobedimo, a za njih da vide da smo to uradili", izjavio je Nagelsman.

Bez obzira što to nije rekao, u trci je i druga Borusija iz Dortmunda.

Što se tiče Bajerna, šampion Nemačke od 15.30 časova gostuju ekipi Kelna. Pobeda bi Bavarcima donela povratak na čelo tabele.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve