Nova vest
Fudbal

Subota, 15.02.2020.

09:21

Ajaks pronašao zamenu za Zijeha – oboren Sulejmanijev rekord

Brazilski ofanzivac Antoni zameniće Hakima Zijeha u Ajaksu.

Izvor:

Autor:

Ajaks pronašao zamenu za Zijeha – oboren Sulejmanijev rekord
Photo by Miguel Schincariol/Getty Images

Klub iz Amsterdama potvrdio je da će najbolji asistent ekipe Hakim Zijeh pojačati Čelsi u letnjem prelaznom roku, pa u glavnom gradu Holandije nisu gubili vreme i odmah su pronašli zamenu za Marokanca.

Antoni, 19-godišnji ofanzivac iz Sao Paula, koji igra na pozicijama krilnog napadača i ofanzivnog veznog, pojačaće Ajaks na kraju sezone.

Brazilac je profesionalnu karijeru počeo prvog januara 2019. godine, kada je iz rezervnog tima Sao Paula prebačen u seniorski tim.

Za godinu dana upisao je 32 nastupa u brazilskoj Seriji A i jedan u Kopa Libertadoresu, na kojima je upisao četiri gola i šest asistencija.

Ajaks se već dogovorio sa Sao Paulom, pa će na ime obeštećenja brazilskoj ekipi uplatiti 20.000.000 evra, uz dodatnih 5.000.000 na ime bonusa.

Time će biti oboren rekord Miralema Sulejmanija, koji je najskuplji igrač u istoriji "Kopljanika". Ajaks ga je Herenvenu platio 16.250.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve