Nova vest
Fudbal

Petak, 14.02.2020.

16:03

"Lala mi je bio kao dete dok se nije naduvao"

Fudbaleri Radničkog u nedelju, posle dva meseca pauze u Superligi Srbije, gostuju subotičkom Spartaku.

Izvor: B92

Autor:B92

photo: Vanja Keser/ STARSPORT

Trener fudbalera Radničkog Milorad Kosanović rekao je da očekuje tešku i zahtevnu utakmicu protiv Spartaka.

On je istakao da smatra da ima ekipu koja može da iznese zadatke koji su postavljeni pred nju u prolećnom delu sezone.

Šef struke Nišlija pričao je pred novinarima i o drugim stvarima, ne samo o predstojećem meču.

Tako je imao i zanimljivu izjavu u vezi sa bivšim trenerom Radničkog Nenadom Lalatovićem, sa kojim je imao nekoliko burnih susreta.

"Ja sam sa svim trenerima dobar, pa čak i sa Lalom. Bio mi je kao dete dok se nije naduvao", rekao je Kosanović, ali shvativši smisao rečenog, brzo se ispravio, "Mislim, fizički, ovako. Tad je malo prolupao, ali dobro".

Progovorio je i o incidentu sa priprema i sukobu sa trenerom Radnika Milanom Milanovićem.

"Tuku nas 90 minuta. Tuku, udaraju i ja im kažem 'alo, prestanite više'. Znamo da na tim pripremnim utakmicama ima svega kada igrate sa klubovima iz bivših sovjetskih republika… Bio sam se uplašio da se ne desi nešto gore. Taj mali je uklizao Mihajloviću, a onda ga je na zemlji počeo udarati nogom. A, on ne zna koga udara nogom, a ja pošto znam… Mislio sam da će ga prepoloviti, kakav je. Zato sam mu rekao. On (Milan Milanović p.a.) je krenuo kao besan pas, a ja sam samo okrenuo leđa. Nemam ja zbog čega s njim da se svađam", kaže Kosanović.

Meč sa Spartakom od velikog je značaja, ne samo što otvara sezonu.

"U nedelju otvaramo drugi deo sezone utakmicom koja bi trebalo da bude veoma interesantna i uvod u još dve slične koje nas očekuju, protiv Čukaričkog i Vojvodine. Nadam se da smo ništa manje spremni od njih, a najvažnije je da nemamo povređenih i bolesnih igrača", rekao je Kosanović na konferenciji za novinare.

Radnički u ovaj meč ulazi kao sedmoplasirani na tabeli sa 32 osvojena boda, dok se Spartak nalazi na osmoj poziciji sa četiri boda manje.

"Spartak je dosta dobar tim s ambicijama da se izbori za plej-of. Oni već drugu godinu igraju u gotovo nepromenjenom sastavu, za razliku od nas koji menjamo tim na nekoliko meseci. Ovog puta to je čvršći i kompaktniji tim nego jesenas", rekao je Kosanović.

"Očekujem tešku i zahtevnu utakmicu u kojoj ćemo tražiti povoljan rezultat i tri boda", dodao je on.

Radnički u prolećni deo sezone ulazi s ciljem da ponovo izbori nastup na međunarodnoj sceni.

"Mi moramo da težimo ka tom cilju. Neće biti lako. Čukarički je poput Spartaka dugo na okupu, Vojvodina je ove zime dovela mnogo dobrih igrača, a ne treba zanemariti ni odlični TSC. Poštujemo ih, ali i mislimo da možemo da budemo bolji od njih", rekao je Kosanović.

On je naveo da njegova ekipa ima nezgodan raspored na početku prolećnog dela i istakao da je neophodno da odmah krene s osvajanjem bodova.

"Čeka nas i završnica Kupa Srbije u kojem imamo najviše moguće ambicije, ali tu će nam biti potrebno i malo sreće prilikom predstojećeg žreba za četvrtfinale", dodao je Kosanović.

Radnički je značajno promenio tim tokom zimske pauze.

Ugovore sa Nišlijama su potpisali golman Borivoje Ristić, štoper Mario Maslać, levi bek Bojan Letić, te vezni fudbaleri Nemanja Subotić, Aleksandar Pejović, Ognjen Bjeličić, Stefan Milosavljević i Milosav Sićović. Napad je pojačao iskusni povratnik Nemanja Kojić.

"Ne znam da li smo dobili pojačanja, to ćemo videti kada krenu takmičarski mečevi, ali dobili smo igrače umesto igrača. Imamo dobru grupu mladih, kao što su Mitrović, Miloradović, imamo Subotića, Pejovića, koji će dosta značiti, a i ostali igrači poseduju visok kvalitet", rekao je Kosanović.

"Bolje bi za nas bilo da je ostao Sulaka, kao centralni štoper, jer je baš proradio u finišu jesenjeg dela, a faliće nam i Jirka, jer smo njegovim odlaskom izgubili silu. S njima bi bilo drugačije, ali na raspolaganju mi je 20 igrača, kompaktna ekipa i smatram da imamo ekipu koja može da iznese zadatke koji su postavljeni pred nju", zaključio je trener Radničkog.

Utakmica Spartak - Radnički Niš igra se u nedelju od 16.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve