Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.02.2020.

17:44

Bivši trener Zvezde uzimao novac od transfera srpskih igrača?

Belgijski fudbal potresa novi skandal u koji je direktno uključen srpski trener Aleksandar Janković.

Izvor: LN

Autor: LN

Bivši trener Zvezde uzimao novac od transfera srpskih igrača?
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Predsednik Standarda iz Liježa Bruno Venanci podneo je tužbu protiv bivšeg sportskog direktora Olivija Renarda i bivšeg trenera kluba Aleksandra Jankovića, prenose belgijski mediji.

Prvi čovek ekipe iz Liježa optužio je srpskog trenera i belgijskog menadžera, koji sada obavlja funkciju sportskog direktora Montreal Impakta, da su izveli finansijsku prevaru tokom transfera u tom klubu.

Mediji navode da je Venanci postao svestan prevare nakon ispitivanja Veljkovića za "operaciju nula", kada je dobio uvid u dokumenta o transferima Standarda iz perioda od 2016. do 2018. godine, gde su mnogi skupo plaćeni ugovori za poslove skauta.

Kako se navodi, ugovori su zaključeni preko dve Veljkovićeve kompanije sa sedištima u Srbiji i Crnoj Gori, a njih je Venanci lično potpisao "misleći da je u pitanju dobra namera".

Transferi koji su sumnjivi su vezani za Filipa Mladenovića, Gojka Cimirota i Miloša Kosanovića, a navodi se da je Janković zaradio 250.000, Veljković 170.000, a Renard 20.000 evra.

Bivši trener Crvene zvezde negirao je navode.

"Nemam nikakve veze sa tim. Je l pričaju o transferima Kosanovića, Cimirota i Mladenovića? Prvi je obavljen pre nego što sam ja došao, drugi se desio tek kada sam otišao, a kod trećeg nisam bio za njegovo dovođenje", naveo je Janković za belgijske medije i dodao:

"Neosnovano optuživati ljude je opasno i pogrešno. Moraću da uložim žalbu kako bih skinuo ljagu sa svog imena".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve