Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.02.2020.

13:11

Mesi bira na leto: Tandem sa Ronaldom ili Nejmarom, ostanak u Barseloni?

Zvanično najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi na leto ima opciju da napusti Barselonu.

Izvor: MS

Autor: MS

Mesi bira na leto: Tandem sa Ronaldom ili Nejmarom, ostanak u Barseloni?
(Photo by David Ramos/Getty Images)

Na Mesiju je da odluči, iako ga ugovor vezuje do 2021. godine, u predostojećem prelaznom roku ima izlaznu klauzulu da bez obeštećenja napusti Nou Kamp.

Takvu situaciju pokušaće da iskoriste brojni klubovi, pa je već u red za veliki potpis stalo pet velikih/bogatih klubova.

Ugledni italijanski list Gazeta delo Sport tako piše da postoje šanse da Mesi krene putem Kristijana Ronalda i pridruži mu se u Juventusu. Kakav bi samo to napadački tandem bio, možda i najbolji u istoriji fudbala?

U tom redu je i Inter, kome je Mesi velika želja još od dolaska kineskog Sundinga u klub i zato je spreman da uloži koliko god novca je potrebno kako bi privoleo Argentinca.

Šansu čekaju Pari Sen Žermen i klubovi iz Mančestera - Junajted i Siti.

U Parizu bi Mesi obnovio prijateljstvo sa Nejmarom, koga je zvao nekoliko puta da se vrati u Barseloni, a na leto bi situacija mogla da se okrene, Sitijev adut je menadžer Pep Gvardiola, dok se Junajtedu daju najmanje šanse.

Spekulacije o njegovom odlasku pokrenute su u trenutku kada je otkrivena u javnosti "famozna" izlazna klauzula, kao i odluka Mesija da o ostanku u Barseloni razmišlja svakog leta, odnosno potpisuje ugovor godinu za godinom.

Biće Mesi na slatkim mukama. Šta je najbolji potez za njega?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve