Nova vest
Fudbal

Petak, 31.01.2020.

10:54

Mladenović o interesovanju Zvezde: Rano je za povratak u srpski fudbal

Bivši fudbaler Crvene zvezde Filip Mladenović otkrio je da se letos nije vratio u klub jer nije spreman za povratak u Srbiju.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Mladenović o interesovanju Zvezde: Rano je za povratak u srpski fudbal
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Mladenović je trenutno član poljske Lehije, a izjavio je da mu je drago što je Zvezda opet moćna.

"Sa ljudima iz kluba sam otvoreno razgovarao, kao i uvek i rekao da nisam spreman za povratak u Srbiju. Drago mi je zbog Crvene zvezde, da se vratila gde joj je mesto. Super je da svake godine igra Ligu šampiona", rekao je iskusni levi bek novinarima u Beleku, gde je sa klubom na pripremama kao i Crvena zvezda.

Kako je naveo, sada nema u planu da se vrać u Srbiju, srpski fudbal, da sa Lehijom ima ugovor do leta i da će posle toga videti.

"Jednostavno, mislim da mogu da napravim još nešto više u Evropi. Bilo je i uspona i padova. Nisam imao u karijeri srednji nivo. Ili sam bio top ili katastrofa", prokomentarisao je svoju karijeru i dodao da je jasno da je Zvezda sada drugačiji klub u odnosu na vreme kada je nosio crveno beli dres.

"Moja generacija je igrala u najtežim uslovima, bila je velika besparica", podsetio je Mladenović.

Kako ističe, dolazak u Lehiju ispostavio se kao dobar potez.

"Prošle sezone smo uzeli Kup Poljske. Nadali smo se potajno tituli, ali smo pali u plej-ofu. Pre toga u Standardu godinu i po dana nisam igrao fudbal, ali sam se vratio i to je najvažnije. Došao sam i do reprezentacije, prezadovoljan sam, dajem sve od sebe da bih tamo bio. Velika čast za mene je biti u nacionalnom timu. To je neki znak da radim dobro i podstrek da nastavim. I za klub je jako važno što igram u reprezentaciji", rekao je Mladenović.

Upitan da li u martu Srbija može do pobede u Oslu, u baražu Lige nacija, kaže da ne voli da priča unapred.

"Norvežani su jaki, ali smo i mi. To nemojte nikad da zaboravite. Na meni je da igram dobro, da bih bio tu i održao status reprezentativca. Sve je otvoreno", poručio je Mladenović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve