Nova vest
Fudbal

Sreda, 29.01.2020.

05:20

Ajaks odgovorio Barseloni: Tadić? Ne može!

Holandski Ajaks odbio je ponudu Barselone da do kraja sezone pozajmi plejmejkera Dušana Tadića, prenose holandski mediji.

Izvor: B92

Autor:B92

Ajaks odgovorio Barseloni: Tadić? Ne može!
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Negativan odgovor poslao je sportski direktor Mark Overmars koji je tako ostao dosledan stavu "kopljanika" da ne prodaju nosioce igre usred sezone.

Nema informacija da li se sa ovakvom odlukom kluba slažu Tadić i njegov menadžer Miloš Malenović, iako je srpski fudbaler nekoliko puta isticao da je srećan u Amsterdamu.

Štaviše, on je letos odbio ponudu vrednu 42.000.000 iz Kine, a da mu nije ključno ni ime kluba pokazuje i njegova odluka iz 2014. kada je na stolu imao ponudu velikog Mančester junajteda, a on je izabrao transfer u Sautempton.

Pročitajte još Dušan Tadić u Barseloni?

Barselona se navodno okrenula Tadiću nakon što nije uspela da sa Valensijom dogovori transfer napadača Rodriga, kao zamenu za povređenog Luisa Suaresa.

Nema sumnje da bi Ajaks mogao dobro da naplati Tadićev odlazak jer je on pre nekoliko meseci produžio ugovor do leta 2023. godine uz klauzulu da i nakon toga bude "vezan" za "Johan Krojf Arenu" još tri sezone kao trener u mlađim kategorijama.

Međutim, "kopljanici" nisu pod pritiskom prodaje jer su u poslednjih nekoliko godina ostvarili čist profit od 150.000.000 evra prodajom igrača poput Frenkija de Jonga, Matijsa de Lihta, Kaspera Dolberga.

U svojim redovima imaju još nekoliko traženih igrača koje će lako da prodaju za ogroman novac, poput Davida Neresa, Hakima Zijeha i Donija van de Beka, a trenutno imaju i velikih problema sa povredama dok se sa AZ Alkmarom bore za titulu.

Prelazni rok u Španiji i Holandiji traje do 31. januara u ponoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve