Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.01.2020.

23:18

Festival promašaja i pobeda u Kobijevu čast – Milan u polufinalu kupa Italije

Fudbaleri Milana su rezultatom 4:2 posle produžetaka pobedili Torino i plasirali se u polufinale kupa Italije.

Izvor: SN

Autor: SN

Festival promašaja i pobeda u Kobijevu čast – Milan u polufinalu kupa Italije
Photo by Marco Luzzani/Getty Images

Milan i Torino su regularni deo meča završili bez pobednika, rezultatom 2:2 u festivalu promašaja.

"Rosoneri" su ovu utakmicu počeli sa crnim florom u čast legendarnog košarkaša Kobija Brajanta, koji je bio navijač ovog italijanskog tima.

Milan je do vođstva došao vrlo rano, tačnije već u 12. minutu kada je Đakomo Bonaventura bio fantastično postavljen i iskoristio asistenciju Ante Rebića za 1:0.

Bremer je doneo izjednačenje Torinu posle nekih dvadesetak minuta i sa tim rezultatom se otišlo na "veliki odmor", da bi po povratku na teren Bremer ponovo kaznio uspavani Milan.

On je u 71. minutu doneo veliki preokret Torinu i vođstvo od 2:1, pa je Stefano Pioli reagovao izmenom i u igru uveo Hakana Čalhanolua.

To se ispostavilo kao fantastičan potez, pošto je turski fudbaler bio strelac drugog Milanovog gola u završnici utakmice.

Milan je mogao i da pobede u regularnom delu, ali je Zlatan Ibrahimović propustio dve ogromne šanse.

U nastavku susreta, Milan je bio dosta bolji tim i na njihovu žalost nastavio sa serijom promašaja, a Rebić je ipak propustio najveću.

Čim je počeo drugi period produžetka, tako je Milan stigao do vođstva od 3:2 kada je Čalhanolu ponovo bio strelac, a konačan rezultat postavlja Ibrahimović samo dva minuta kasnije.

Milan je tako rezultatom 4:2 uspeo da eliminiše Torino i da se plasira u polufinale Kupa Italije gde će igrati sa ekipom Juventusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve