Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.01.2020.

21:13

Barseloni propao plan, Junajted dobija pojačanje za najmanje 65 miliona

Kapiten lisabonskog Sportinga Bruno Fernandeš prelazi u Mančester junajted u velikom transferu.

Izvor: MS

Autor: MS

Barseloni propao plan, Junajted dobija pojačanje za najmanje 65 miliona
(Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

Ugledni portugalski list Rekord, ali i drugi mediji u toj zemlji, pišu da će Sporting od tog posla zaraditi najmanje 65 miliona evra.

Klub sa Old Traforda odmah će da isplati 55 miliona, plus još 10 miliona kroz lako ostvarive bonuse, a postoji mogućnost da naraste na dodatnih 15 miliona ukoliko se iskoriste i drugi bonusi.

Drugim rečima, ukoliko se u Junajtedu odlični vezista pokaže Sporting će da zaradi ogromnih 80 miliona.

To je najveći izlazni transfer lisabonskih "lavova", nakon što je dosadašnji rekord držao Žoao Mario prilikom prelaska u Inter za 45 miliona 2016. godine.

Čitava priča završena je u drami jer je Junajted mesecima "jurio" Fernandeša, a u finišu pregovora umešala se Barselona sa planom da ga prvo pozajmi Valensiji u poslu sa Rodrigom, pre nego što na leto stigne na Nou Kamp, ali su na kraju pobedili "crveni đavoli" u toj trci.

Fernandeš i ove sezone igra u fantastičnoj formi, već je dao 15 golova, što je malo manje od polovine iz cele prošle (33) kada je bio najproduktivniji vezista sveta.

Posle sjajnih brojki odlučio je da krene sličnim putem kao slavni saigrač iz reprezentacije Portugalije Kristijano Ronaldo...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve