Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 20.01.2020.

13:01

FSS angažovao jednog od najboljih stručnjaka za pripremu u Evropi

Poznati stručnjak za fizičku pripremu Andreja Milutinović angažovan je u Fudbalskom savezu Srbije.

Izvor: MS

Autor: MS

FSS angažovao jednog od najboljih stručnjaka za pripremu u Evropi
Foto: Fudbalski savez Srbije

Milutinović će obavljati funkciju koordinatora fizičke pripreme i rehabilitacije A reprezentacije Srbije, kao i svih ostalih u FSS.

Jedan od najpriznatijih evropskih trenera u toj oblasti potpisao je ugovor na četiri godine.

Profesor Milutinović je rođen 15. avgusta 1979. godine u Kragujevcu, diplomirao je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu 2003. godine, gde je kasnije završio i master u oblasti sporta i fizičkog vaspitanja, uz to ima i diplomu medicinske škole za fizioterapeute.

U karijeri dugoj više od dve decenije postigao je vrhunac u individualnom radu sa velikim brojem fudbalskih asova među kojima su aktuelni reprezentativci Srbije Aleksandar Kolarov, Dušan Tadić ili Aleksandr Mitrović.

Uz njih na listi se nalaze i mnoga druga poznata imena poput Đanluiđija Bufona, Mohameda Salaha, Luke Modrića...

Milutinović je osim individualnih imao i klupske angažmane od kojih se svakako izdvaja period koji je proveo u jednom od najpoznatijih klubova na svetu, višestrukom prvaku Italije i evrpskom šampionu Interu iz Milana.

Radio je takođe u Metalistu iz Harkova, a bio je deo stručnih štabova reprezentacija Rusije i Ukrijine. Pre nekoliko godina imao je angažman i u mladoj reprezenaciji Srbije.

Njegov angažman dolazi dva meseca ranije uoči odlučujućih utakmica Srbije u borbi za plasman na EURO 2020. Rival u polufinalu plej-ofa Lige nacija je Norveška u Oslu, a u potencijalnom finalu u Beogradu Izrael ili Škotska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve