Nova vest
Fudbal

Subota, 18.01.2020.

11:05

Rajković najbolji golman liga "petice"!

Golman Remsa Predrag Rajković našao se na čelu liste najboljih golmana u pet najjačih liga Evrope u dosadašnjem delu sezone.

Izvor: MT

Autor: MT

Rajković najbolji golman liga
EPA-EFE/YOAN VALAT

Kako je objavio specijalizovani fudbalski portal "Transfermarkt", Rajković je na 10 od 20 utakmica za francuski tim uspeo da sačuva svoj gol, što je najbolji učinak nekog golmana u ligama "petice".

Prema broju utakmica na kojima nisu primili gol, iza bivšeg golmana Crvene zvezde i Makabija ostali su Tibo Kurtoa iz Real Madrida, Unai Simon iz Atletik Bilbaa, Jan Oblak iz Atletiko Madrida i Alban Lafon iz Nanta, koji su svoje mreže sačuvali na po devet susreta.

U top 10 liste Transfermarkta još su Alison iz Liverpula, Kejlor Navas iz Pari Sen Žermena, Tomaš Vaclik iz Sevilje, Stiv Mandanda iz Marseja i Rui Silva iz Granade, sa po osam mečeva na kojima nisu primali pogotke.

Profesionalnu afirmaciju Predrag Rajković stekao je u Crvenoj zvezdi, odakle je 2015. prešao u izreaelski Makabi Tel Aviv.

Od ove sezone član je Remsa, a najveći uspeh u karijeri mu je osvajanje zlata na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina sa selekcijom Srbije, kada je ujedno bio proglašen i za najboljeg golmana turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve