"Juče sam prolazio pored krava u svom selu, a danas sam trener Barselone"

Novi trener Barselone Kike Setijen priznao je da nije očekivao da bukvalno preko noći postane trener Barselone.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Alex Caparros/Getty Images
Photo by Alex Caparros/Getty Images

On je u ponedeljak imenovan na mesto šefa struke prvaka Španije, pošto je uprava kluba uručila otkaz Ernestu Valverdeu.

On je na promociji slikovito opisao kako ga je odluka čelnika Barselone iznenadila.

"Ni u svojim najluđim snovima nisam mogao da zamislim da ću biti ovde. Juče sam u svom selu šetao pored krava, a sada sam trener najboljim fudbalerima na svetu", rekao je Setijen.

Bivši trener Las Palmasa i Betisa kaže da ga posebno raduje što će sarađivati sa najboljim igračem sveta Lionelom Mesijem.

"U proteklih 12 godina sam uživao pred TV ekranom gledajući Mesija i ove igrače koji su gledanje fudbala učinili velikim uživanjem, tako je bilo svakog puta, na svakom meču. Postati trener najboljem igraču sveta, čini mi se da još nisam svestan šta to znači".

"Razgovarali smo, jedna stvar je divljenje, a druga da sada imam na okupu grupu igrača koji treba da igraju na najboljim mestima. Siguran sam da ću imati dobar odnos sa svim igračima", izjavio je Setijen.

Pričao je i o svom odnosu sa prethodnikom, Ernestom Valverdeom.

"Oduvek sam imao dobre odnose sa Valverdeom i pokušaću da ostanem u kontaktu sa njim. Ima toliko stvari koje ćemo iskoristiti i potom dati svoj pečat. Ostavio mi je vrhunski tim na vrhu tabele. Kada sam bio bez posla, mislio sam da ću preuzeti tim koji je u nevolji, a ne nekog ko je prvi", dodao je novi strateg "blaugrane".

Njegov ugovor sa Barselonom važi do juna 2022.

"Uzbuđen sam, zbog ovog izazova i projekta. To je najveća stvar koju ću pokušati da prenesem na igrače", zaključio je trener Barselone.

strana 1 od 2 idi na stranu