Nova vest
Fudbal

Subota, 11.01.2020.

12:27

Tumbaković vraća Baneta Ivanovića među "Orlove"?

Rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Srbije Branislav Ivanović bi mogao da se vrati u nacionalni tim.

Izvor: AK

Autor: AK

Tumbaković vraća Baneta Ivanovića među
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Iskusni 35-godišnji defanzivac igra na visokom nivou u ruskom Zenitu, ali nije igrao za reprezentaciju od Svetskog prvenstva u Rusiji 2018.

Srbiju u martu čeka baraž za plasman na Evropsko prvenstvo, prvo posle 20 godina. "Orlovi" će 26. marta gostovati Norveškoj u Oslu u polufinalu, a pobednik će u finalu 31. marta igrati sa boljim iz duela između Škotske i Izraela.

U kvalifikacijma je odbrana bila najslabiji deo tima, Srbija je primila gol na svakom od deset mečeva u grupi sa Portugalom, Ukrajinom, Litvanijom i Luksemburgom.

"Naravno da razmišljam o Branislavu Ivanoviću. Znam da je ovo veoma kompleksno pitanje, ali govorimo o potencijalu igrača koji danas igra u jednoj od najjačih evropskih liga, gde je još kapiten i lider ekipe Zenita. Što se mene tiče, ne vidim nikakav problem oko povratka Ivanovića, sa kojim imam odličan odnos", rekao je selektor Ljubiša Tumbaković za "Politiku", "Imam i potpunu autonomiju u radu i odlučivanju. Razmišljam i u tom pravcu. Do tada (meča sa Norveškom, prim. aut) ima još dosta vremena, a naše odluke moraju da budu brze, tačne i pre svega u interesu srpskog fudbala, a ne nekog pojedinca".

Ivanović je rekorder reprezentacije sa 105 nastupa. On je bio kapiten reprezentacije do Mundijala 2018.

Posle kvalifikacija za SP Slavoljuba Muslina je zamenio Mladen Krstajić, koji je odmah oduzeo traku Ivanoviću i predao je Aleksandru Kolarovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve