Nova vest
Fudbal

Petak, 10.01.2020.

12:20

Terzić "otkrio tajnu" VIDEO

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić govorio je o prelaznom roku i poručio da će više biti odlazaka.

Izvor: B92

Autor:B92

Terzić

Terzić je otkrio da mu je novi trener Dejan Stanković preneo da mu je prioritet ostanak Mohameda El Fardua Bena, Marka Gobeljića, Miloša Vulića i Milana Rodića.

"Otkriću vam tajnu, Stanković je imao četiri želje i tražio da ostanu Ben, Gobeljić, Vulić i Rodić. Sa Benom pregovaramo oko novog ugovora, hoćemo da produžio saradnju. Polako, idemo korak po korak, njemu je lepo u Beogradu", rekao je Terzić novinarima na okupljanju na početku priprema.

Planiramo je da ostane i golman Milan Borjan, novi kapiten posle odlaska Marka Marina.

"Želja nam je da ostane. Što se tiče pozicije levog beka, Stanković vidi Gajića kao alternativa za pozicije desnog i levog beka. Imamo i Hajdina, ako je potrebno možemo da ga povučemo iz Voždovca sa pozajmice".

Ujedno, Terzić je najavio afirmaciju mlađih igrača na proleće jer, kako je naglasio, pravi tajming zbog 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan.

"Merkato" (prelazni rok prim. aut) je u jednom smeru, biće odlazaka. Nagomilali smo igrački kadar, siguran sam da ćemo ga skratiti. Veoma smo blizu da dogovorimo transfere Kanjasa i Žandera, imamo dva kluba za Španca. Njih dvojica nisu u prvom planu".

Mogu da idu trojica ili četvorica najiskusnijih, kako je dodao Terzić bez konkretnih imena, izuzev pomenutog kvarteta.

"Zamene su već tu, mnogo smo investirali prošle zime i leta, Spremni smo. Trebalo bi da se ponašamo kao da nemamo 11 bodova. Cilj je da je pobeda u svakom meču".

Još jednom je izrazio zadovoljstvo što je Dejan Stanković prihvatio poziv Crvene zvezde.

"Srećni smo što je došao Dejan, jedan od najboljih naših igrača u prethodnih 25 godina. O njemu će se suditi kakav je trener prvi rezultati, a ne šta je uradio kao igrač. Zadovoljio me je što je rekao da za njega. To žnači da veruje u sebe, u igrački kadar i da će svi niti na višem nivou", rekao je Terzić, uz napomenu da je klub "300 posto uz Stankovića".

Objasnio je i situaciju oko odlaska dosadašnjeg kapitena Marka Marina u Saudijsku Arabiju.

"Odlazili su mnogi veliki igrači iz Zvezde, koja je kasnije bila bolja i efikasnija. Išli su Džajić, Pižon, Piksi, Stanković, pa je Zvezda nastavila da živi i pobeđuje, uz trofeje. Ne bi trebalo biti zabrinut. Odlaskom Marina ostaćemo uskraćeni za vrhunskog majstora sa loptom, a sa druge strane bičemo fizički potentnija ekipa sa mnogo više trčanja"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve