Nova vest
Fudbal

Subota, 04.01.2020.

12:23

"Vratio sam se jer sam verovao u Ligu šampiona i u nju verujem i dalje"

Defanzivac Crvene zvezde Miloš Degenek je otkrio zašto se vratio u taj klub, šta očekuje od novog trenera i šta ima da poruči navijačima.

Izvor: LN

Autor: LN

Foto: FK Crvena zvezda

Reprezentativac Australije se vratio pre šest meseci u Zvezdu i ponovo doneo Ligu šampiona, kao u prvom mandatu, tako da ga mnogi nazivaju "talijom".

On na tu situaciju ne gleda na taj način.

"Mnogi me nazivaju talijom, ali je to teško reći, nekako ne verujem u te stvari. Verujem u Boga i da on odredi neke stvari koje se poklope. Čvrsto sam verovao da ćemo ponoviti uspeh ulaska u Ligi šampiona. Zbog toga sam se vratio u klub u kojem znam samo za pobede i verujem da će tako biti i u narednom periodu. Takođe, moram da napomenem da sam ovde pre svega zbog ljubavi prema Crvenoj zvezdi i najboljim navijačima na svetu. Većina saigrača iz mog prethodnoh mandata je takođe tu, tako da sam i zbog toga presrećan zbog povratka", naglasio je Degenek.

Sa dojučerašnjim trenerom Vladanom Milojevićem na klupi, Zvezda je postigla fantastične rezultate u Evropi, a njen defanzivac veruje u novog šefa stručnog štaba Dejana Stankovića.

"Vladan Milojević je ostavio dubok trag u istoriji Crvene zvezde. Nije mala stvar igrati tri puta zaredom Evropu, dva puta u nizu Ligu šampiona, i na sve to osvojiti titule u nacionalnom šampionatu. Želim da mu se još jednom zahvalim na svemu što je učinio za klub, navijače, saigrače i mene. Međutim, tu lestvicu koju je Milojević visoko podigao moraće neko da pređe i bude još bolji. Zbog toga verujem da će čovek kao što je Dejan Stanković biti dobro rešenje za Zvezdu. Ne treba trošiti reči o njegovoj karijeri, osvojio je Ligu šampiona, ostvario fantastične rezultate u inostranstvu, radio je sa fenomenalnim trenerima i to je svakako velika prednost na njegovom novom početku".


Degenek je istakao i koliko mu znači podrška Zvezdinih navijača.

"Iskreno rečeno, za mene je veliko zadovoljstvo igrati pred Delijama. Uvek su bili tu, i u velikim pobedama, ali i u porazima. Tu je njihova veličina, što su verovali u nas svakim danom sve više i više. NJihova pesma nikada nije prestajala i na tome im skidam kapu. Bez premca su najbolji na svetu".

Do sada je odigrao preko 50 utakmica u Zvezdi.

"Voleo bih da odigram koliko god budem mogao više i koliko budem potreban klubu. Ja sam vojnik Crvene zvezde i uvek sam tu, da ginem za grb i borim se za crveno-bele boje. Želeo bih da osvajamo trofeje u narednom periodu, imamo prednost od 11 bodova koja nije dovoljna. Moramo da nastavimo sa dobrim igrama i da ređamo uspehe. Ništa nije gotovo, treba biti čvrst i koncentriran, kako u kupu tako i u prvenstvu. Želimo duplu krunu ove sezone".

Imao je i poruku za sve zvezdaše.

"Želeo bih da im poželim mnogo zdravlja i sreće u novoj godini, kao i da se zajedno radujemo novim uspesima. Voleo bih, i verujem da će biti uz nas jer smo mi zajedno jedna velika porodica, koja samo udurženim snagama može napraviti fantastične uspehe", zaključio je Miloš Degenek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve