Nova vest
Fudbal

Sreda, 01.01.2020.

20:45

Arteta i Arsenal slave, Junajted na kolenima na Emirejtsu!

Fudbaleri Arsenala slavili su u derbiju 21. kola Premijer lige protiv Mančester junajteda sa 2:0.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Arteta i Arsenal slave, Junajted na kolenima na Emirejtsu!
Photo by Clive Mason/Getty Images

Bio je to prvi trijumf novog menadžera „tobdžija“ Mikela Artete otkako je na kormilu nasledio Unaja Emerija i svakako će mu to mnogo značiti.

Arsenal je tako došao do tek druge pobede u poslednjih 16 mečeva u svim takmičenjima dok su gosti sa Old Traforda u potpunosti razočarali posle dve pobede nad Njukaslom i Barnlijem.

Arsenal je bio bolji, naročito u prvom delu meča kada je završio sav posao oko osvajanja bodova, a gostima ostaju velike brige.

Pola Pogbe ni ovog puta nije bilo u ekipi, nije ni došao u London, a bukvalno nijedan igrač u startnoj postavi nije odigrao kako treba, tako da je poraz bio logičan epilog.

Mančester junajted je odigrao veoma loše i neverovatno zvuči podatak da su jedina dva udarca u prvom delu uputili u prvom i poslednjem minutu.

Igrali su nepovezano, bezidejno, uz mnogo grešaka i dekoncentracije u svim linijama, što je Arsenal i te kako umeo da iskoristi i kazni sa dva gola u prvom poluvremenu.

Izabranici Mikela Artete su u prvom poluvremenu igrali brzo, na momente atraktivno, do noge i Junajted se nije snalazio u toj situaciji.

Lakazet, Nikolas Pepe i Obamejang su lako dolazili do kaznenog prostora, pravili pravu pometnju i posle prve prave akcije u prvom poluvremenu došli do pogotka.

Akcija je tekla po levoj strani, Obamejang i Kolašinac su dobro kombinovali, a potom je Kolašinac uposlio Pepea koji je sa desetak metara lako realizovao priliku i poslao loptu iza leđe Davida de Hee – 1:0.

Mogao je Arsenal u 10. minutu do još jednog gola, ali je Obamejang šutirao visoko preko gola, a onda su u rasponu od 31. do 38. minuta imali još tri prilike.

Prvu je propustio Lakazet, potom minut kasnije Toreira je za malo bio neprecizan, da bi u 38. minutu posle greške Davida de Hee, Nikolas Pepe šutirao i pogodio stativu.

Igrač iz Obale Slonovače je u 43. minutu odlično izveo korner, Lakazet je kratko odbio loptu glavom De Hea slabo reagovao, a Sokratis Papastopulos sa pet metara poslao loptu pod prečku za 2:0.

Mančester junajted je krenuo nešto agilnije u nastavku, u prvih 20 minuta imao nekoliko dobrih situacija, naričito pošto je Solskjer iz igre izveo Džejmsa i Lingarda i ubacio umesto njih Mejsona Grinvuda i Andreasa Pereiru.

Upravo je Pereira imao šansu u 59. minutu, ali je šutirao u spoljni deo mreže.

Igrači sa „Old Traforda“ i pored većeg poseda lopte u nastavku nisu uspeli da urade ništa ozbiljnije, čak je Arsenal posle nekoliko kontri bio opasniji i mogao je da povisi prednost, ali se rezultat nije promenio.

"Tobdžije" su igrale sigurno pred svojim golom, Junajted je bio bezopasan, pa će Ole Gunar Solskjer imati pune ruke posla posle novog koraka unazad njegovog tima kada je reč o borbi za četvrto mesto.

Sve detalje meča sa "Emirejtsa" mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve