Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.12.2019.

20:30

Liverpul protutnjao kroz Lester na putu ka tituli!

Fudbaleri Liverpula razbili su Lester 4:0 (1:0) u duelu dva najbolje plasirana tima Premijer lige.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Liverpul protutnjao kroz Lester na putu ka tituli!
Photo by Alex Pantling/Getty Images

"Crveni" su na King Pauer stadionu napravili još jedan ogroman korak ka osvajanju prve titule posle čak 30 godina pauze.

Meč je obeležio bek Liverpula Trent Aleksander-Arnold koji je namestio dva i postigao jedan gol u Lesteru.

Dvostruki strelac je bio junak "crvenih" sa Svetskog klupskog prvenstva Roberto Firmino, a mrežu domaćina je zatresao i Džejms Milner iz jedanaesterca.

Tim Jirgena Klopa je demonstrirao silu protiv drugoplasiranog tima šampionata, dozvolivši Lesteru da tek u 65. minutu uputi prvi šut ka golu, ali nije dozvolio nijedan u okvir.

Liverpul je od starta meča diktirao ritam u Lesteru, a nakon nekoliko propuštenih prilika, poveo je u 31. minutu.

Trener Aleksander-Arnold je centrirao sa leve strane na drugu stativu gde je Roberto Firmino sjajno skočio pored Čilvela, i glavom matirao nemoćnog Šmajhela.

Liverpul je nastavio da dominira, ali nije uspevao da realizuje nekoliko odličnih akcija i kazni brojne greške Lesterove odbrane.

Domaćin sredinom drugog poluvremena konačno počinje da liči na tim koji je drugi na tabeli, potiskuje goste pred njihov kazneni prostor, ali tada "redsi" pokazuju klasu.

Usledio je šestominutni "blickrig" novog šampiona sveta i tri ekspresna gola kojima je Liverpul možda već sada dan posle Božića "overio" titulu.

U prvih 70 minuta sjajni štoper Sojundžu igra rukom u svom kaznenom prostoru, a Džejms Milner i u drugom meču sa Lesterom realizuje penal kojim odbija nalet Lestera.

Samo četiri minuta kasnije Liverpul definitivno nokautira domaćina, posle nove kombinacije Aleksander-Arnolda i Firmina.

Već u 78. bilo je 4:0. Fantastičan meč je posle dve asistencije golom krunisao Aleksander-Arnold.

Liverpul sada ima 13 bodova više od Lestera, uz meč manje, a 14 od Mančester sitija.

"Građani" u petak gostuju Vulvsima, a posle tog meča će takođe imati utakmicu više od Klopove čete.

U sledećem kolu Liverpul dočekuje Vulverhempton, dok će Lester u Londonu protiv Vest Hema tražiti prekid niza od dva poraza i tri meča bez pobede.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve