Nova vest
Fudbal

Subota, 14.12.2019.

16:54

Klop: Nije bilo lepo za oko, ali važna je pobeda

Menadžer Liverpula Jorgen Klop bio je zadovoljan posle 16. pobede Liverpula u 17 utakmica u Premijer ligi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Klop: Nije bilo lepo za oko, ali važna je pobeda
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Tim sa "Enfilda" nezadrživo grabi ka osvajanju prve titule prvaka Engleske posle 30 godina i ovog puta bili su bolji od ekipe Votforda (2:0).

Možda igrači Liverpula nisu blistali kao u nekim ranijim mečevima tokom ove sezone, ali Klop kaže da je u ovoj fazi sezone najbitnije osvajati bodove.

"Nije to bila najgledljivija utakmica, ali ja sam srećan zbog osvojenih bodova. U ovoj fazi sezone morate da pokažete od čega ste napravljeni i mislim da smo u tome u potpunosti uspeli. Imamo mnogo utakmica u rasporedu, tako da je važno pobeđivati", rekao je Klop po završetku meča na "Enfildu".

Liverpul ima 49 od mogućih 51 bod i mnogi veruju da ništa ne može da ih zaustavi na putu ka tituli. Ipak, protiv Votforda nije išlo tako lako kao što su mnogi očekivali.

"Votford je imao svoje prilike, ali mi smo naše pretvorili u golove. Mogli smo sebi znatno olakšati posao, ali teško je uvek dominirati na utakmici. Morali smo da se branimo strašću, ne organizovano i uspeli smo u tome", dodao je Klop.

Veća briga za menadžer Liverpula je povreda Žoržinija Vajnalduma, u pitanju je čini se zadnja loža. Holanđanin se tako pridružio Dejanu Lovrenu, Žoelu Matipu i Fabinju na listi onih koji su povređeni.

"Momci nisu umorni, ali intenzitet mečeva je jak. Čini mi se da svaku utakmicu izgubimo po jednog igrača. To nije dobro. To nam je trenutno najveći problem. Ostajati bez igrača u ovakvom periodu nikako ne može da bude dobro. Ipak, sa tim smo se danas izborili", zaključio je Klop čiju ekipu uskoro očekuje put na FIFA Svetski klupski kup gde će pokušati da dođu i do pehara svetskog klupskog prvaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve