Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.12.2019.

21:25

Murinjo: Zabranio sam igračima da gledaju snimak poraza od Bajerna

Menadžer Totenhema Žoze Murinjo poručio je da je zabranio igračima da gledaju snimak prvog meča sa Bajernom u Ligi šampiona.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Murinjo: Zabranio sam igračima da gledaju snimak poraza od Bajerna
Photo by Adam Pretty/Bongarts/Getty Images

Kao što je pozato, prvak Namečke je u Londonu naneo težak poraz "pevcima" od 7:2 i Murinjo je uoči susreta na "Alijanc sreni" u sredu od 21 čas smatrao da njegovi igrači treba sve da zaborave.

"Posebni" kaže da je za njega bilo bolje da uputi igrače na drugi način.

"Gledao sam sa saradnicima i analizirao taj meč nekoliko puta. Pokušali smo da prođemo svaki detalj, ali niko od momaka nije video nijednu sekvencu. Ni slučajno! Više ćemo se koncentrisati na nas nego na Bajern, želimo da razvijemo naš model igre", izjavio je Murinjo.

Srećom po Portugalca i Engleze, meč nema rezultatski značaj jer je Totenhem već obezbedio drugu poziciju, a nema nikakve šanse da pobedi u grupi, tako da je Murinjo ostavio kod kuće desetoricu igrača, među njima i Harija Kejna, Jana Vertongena i Serža Orijea.

S druge strane, Bajern pokušava da po sedmi put u Ligi šampiona grupnu fazu završi sa svih šest pobeda.

Očekuje se da će Murinjo dati šansu nekim mlađim igračima, poput Rajana Sesenjona. često ga kritikuju da ne daje šansu mladima, ali on ima spremnu odbranu.

"Skot Mektomini je najbolji igrač Mančester junajteda, Rafael Varan u Realu jedan od najboljih na svetu. Da, fer je da kritikujete, stvarno", rekao je Murinjo, a potom dodao.

"Ovo je sjajna prilika za neke mlade igrače. Neki će pokazati koliko mogu. Neki od njih nisu imali prilike da odigraju ni minut otkako sam došao. Drugačije je igrati i trenirati", zaključio je strateg Totenhema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve