Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.12.2019.

18:43

Liverpul i Napoli do nokaut faze Lige šampiona bez većih problema

Fudbaleri Liverpula i Napolija plasirali su se u nokaut fazu Lige šampiona kao prvi i drugi tim iz E grupe takmičenja UEFA.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Liverpul i Napoli do nokaut faze Lige šampiona bez većih problema
Photo by Michael Regan/Getty Images

Liverpul je kao gost pobedio Salcburg sa 2:0, dok je Napoli bez većih problema lako izašao na kraj sa ekipom Genka, 4:0.

Bilo je to veče koje su obeležili trostruki strelac za Napoli, Arkadijuš Milik, te Nabi Keita i Mohamed Salah koji su postigli golove za tim prvaka Evrope.

U Salcburgu je bilo napeto od prvog zvižduka sudije Danija Makelija. Oba tima su krenuli u ofanzivnom stilu, smenjivale su se prilike, ali za nijansu zrelije bile su one koje je imao tim šampiona Evrope, Liverpula.

Sadio Mane u osmom, te Nabi Keita, Mane i Aleksander-Arnold u jednoj akciji u 20. minutu, mogli su doneti prednost crvenima. Baš kao i Mohamed Salah koji je u 29. minutu bio oči u oči sa Cicanom Stankovićem, a onda je loše šutirao sa sedam-osam metara, lopta je završila pored gola.

I Keita je ponovo u 41. minutu mogao do gola, ali ni on nije bio precizan, dok je Salcburg preko Minamina u sedmom i Halanda u 21. minutu mogao do prednosti.

Sve se ipak rešilo u drugom poluvremenu, Salah je novim promašajem u 48. minutu najavio buru za domaćina, a onda je usledio nokaut u razmaku od samo sto sekundi.

Prvo je Nabi Keita u 56. minutu posle prodora i centaršuta Manea sa leve strane pogodio za 0:1, da bi u 58. minutu Mohamed Salah prosto oteo loptu Onguenu na ivici kaznenog prostora.

Šutirao je Egipćanin iz teške pozicije, iskosa sa desne trane ali je nekako našao put do mreže i tu je sva priča oko čuda i eliminacije Liverpula bila završena.

Salcburg se nije oporavio od tog šoka, pa će morati da se zadovolji nastavkom evropskog takmičenja, ali u Ligi Evrope.

Na meču u Napulju, uoči kojeg je objavljeno da će Karlo Ančeloti bez obzira na ishod najverovatnije napustiti kormilo ekipe, sve je bilo rešeno veoma brzo-

Nemotivisani Belgijanci, koji su osvojili samo bod u grupi, brzo su podigli belu zastavicu, a na scenu je stupio junak večeri, Poljak Arkadijuš Milik.

Napadač Napolija je odigrao simultanku sa igračima Genka. U trećem minutu je posle greške golmana Vandervurta sa nekoliko metara poslao loptu u mrežu za 1:0.

Isti igrač je u 26. minutu posle centaršuta Di Lorenca lako realizovao novu priliku i već tada je bilo jasno da Genk nema nikakvih izgleda da napravi bolji rezultat.

U 38. minutu je dosuđen penal za Napoli, Milik je rešio da se oproba sa bele tačke i pogodio je. Tako je postigao het-trik, i postao tek treći igrač u takmičenju koji je uspeo da ostvari tako nešto posle samo jednog poluvremena.

Pre njega to su učinili Simone Inzagi (Lacio, 2000) na meču sa Marsejom, odnosno Marko Simeone koji je to uradio u dresu Milana 1996. na susretu sa Rozenborgom.

Nastavak meča bio je rutinsko odrađivanje posla za Italijane, koji su usput u 74. minutu postigli još jedan gol, ponovo iz penala, ali je strelac bio Belgijanac Dries Mertens.

Sve detalje sa mečeva u E grupi mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

15 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d