Nova vest
Fudbal

Utorak, 10.12.2019.

15:05

Tadić o 42.000.000 iz Kine: Sreća ne može da se kupi

Dušan Tadić pričao je za britanski Gardijan o polufinalu Lige šampiona sa Totenhemom, na čemu je zahvalan Sautemptonu i odbijanju bogate ponude iz Kine.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Tadić o 42.000.000 iz Kine: Sreća ne može da se kupi
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Tadić je na leto 2018. prešao iz Sautemptona u Ajaks za 11,4 miliona evra, što je mnoge iznenadilo s obzirom na sjajne igre u Engleskoj.

"Bilo je mnogo zainteresovanih klubova, ali sam rekao Sautemptonu da želim samo u Ajaks. Možda su oni hteli da me prodaju nekom drugom klubu, ali ja sam bio jasan. A mislim da sam zaslužio da odem gde želim posle onoga što sam radio četiri godine u klubu. Pre nego što sam otišao imao sam mnogo prilika da napustim klub, ali sam ostao i produžio ugovor. Cenim što su me pustili jer su mogli da zarade više novca od nekog drugog kluba", rekao je Tadić.

Zablistao je već u prvoj sezoni u Amsterdamu i na 56 utakmici postigao 36 golova uz 24 asistencije. Ove je jednako ubojit sa 10 golova i 15 asistencija na 26 mečeva.

"Mislim da sam da sam ja bio potreban njima i oni su bili potrebni meni. Mislim da smo našli jedni druge. Uvek sam voleo Ajaks".


Prošle sezone Ajaks je osvojio prvu duplu krunu nakon pet godina, ali je sjajnu sezonu ipak zasenila tragična eliminacija u polufinalu Lige šampiona.

"Kopljanici" su vodili 2:0 posle prvog poluvremena i imali ukupno tri gola prednosti, da bi Totenhem uspeo da izjednači bukvalno u poslednjoj sekundi revanša u Amsterdamu i "ukrade" im finale.

"Nikad nisam osetio takvu tišinu na stadionu i narednih dana u klubu. Kao da ljudi danima nisu mogli da pričaju i jedu. Bilo je to ogromno razočaranje za nas jer smo zaslužili da igramo finale", prisetio se Tadić.

Nakon maestralne sezone u Ajaksu dobio je "nepristojnu" ponudu iz Kine – 42 miliona evra na tri sezone.

"To je bilo ludo. Imao sam nekoliko dobrih ponuda iz Kine, ali moraš da slušaš i srce. Mislim da nije sve u novcu, sreća ne može da se kupi. Osećam se bogato iznutra", zaključio je Tadić.

Tadić je nedavno postavljen na 20. mestu u izboru za najboljeg igrača sveta u protekloj godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve