Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.12.2019.

13:18

Hrvat preuzima Arsenal?

Fredrik Ljungberg se nije ispostavio kao dobro rešenje za "šok terapiju" u Arsenalu, pa "tobdžije" navodno traže novog trenera.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Hrvat preuzima Arsenal?
Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Arsenal je poražen u oba meča otkako je Ljungberg zamenio otpuštenog Unaja Emerija, a u ponedeljak gostuje Vest Hemu.

Nemački "Skaj sport" tvrdi da je glavni kandidat za klupu londonskog tima doskorašnji trener minhenskog Bajerna Niko Kovač.

"Kovač će u ponedeljak u Londonu gledati svoj budući tim", tvrde u Skaju.

Hrvatski trener je već neko vreme u Engleskoj, a prisustvovao je i u utakmici Evertona koji je takođe nedavno otpustio trenera Marka Silvu, ali je pod vođstvom Dankana Fergusona razbio Čelsi 3:1 na Gudisonu.

Kovač je prošle sezone osvojio duplu krunu sa Bajernom, ali je zbog loših rezultata u Bundesligi tokom ove dobio otkaz krajem novembra.

Sa novim trenerom Hansom Flikom Bavarci su ostvarili četiri pobede u BL sa gol-razlikom 16:0, ali se brzo pokazalo da je to bio samo kratkotrajni bljesak jer su u poslednja dva kola izgubili od Bajer Leverkuzena u Minhenu i Borusije u Menhengladbahu po 2:1.

Tim koji je nedavno deklasirao Crvenu zvezdu usred Beograda 6:0 je najgori Bajern u poslednjih 25 godina. Prvi put od sezone 1994/1995 bavarski gigant je sedmi na tabeli posle 14 kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve