Klop: Nija vam ovo FIFA i Plejstejšn

Mendažer Liverpula Jirgen Klop branio je pred novinarima svoju odluku da u gradskom derbiju sa Evertonom odmara nekoliko najboljih igrača.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Liverpul je slavio ubedljivu pobedu od 5:2, a nemački stručnjak je u startnih 11 stavio Đerdana Šaćirija i Divoka Origija, dok su Mohamed Salah i Roberto Firmino bili na klupi.

Sve to se nije odrazilo na rezultat, a Klop je uoči utakmice sa Bornmutom rekao da je zbog gustog rasporeda utakmica prinuđen da rotira igrače.

Liverpul ovog meseca očekuje i nastup na FIFA Svetskom klupskom kupu u Kataru.

"Ovo je period kada morate da vršite promene, to je sasvim jasno. Potreba za tim je stopostotna i tako ćemo i raditi. Nije ovo kao FIFA ili Plejstejšn, gde van odmor nije potreban. Tako je kako je. Vršiću promene. Imamo iskusne igrače, moramo poštovati protivnike i na nama iz stručnog štaba je da momke spremimo najbolje što možemo", izjavio je Klop.

Kaže i da je zadovoljan kako su "rezervisti" odradili posao.

"Sve dok se momci nameću, dobijaće prilike. Ni sekunde nisam sumnjao da imaju neophodan kvalitet. U dobroj su formi i veoma sam zadovoljan kako su odradili posao, ovo je izuzetno dobar znak za sve nas", zaključio je strateg lidera Premijer lige.

strana 1 od 2 idi na stranu