Nova vest
Fudbal

Petak, 06.12.2019.

13:04

Abramovič otključava sef – Lampard može da kupuje u januaru!

Sud za sportsku arbitražu (CAS) usvojio je žalbu londonskog Čelsija i dozvolio mu da u januaru slobodno dovodi fudbalere.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Abramovič otključava sef – Lampard može da kupuje u januaru!
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

FIFA je u februaru kaznila Čelsi sa dva prelazna roka zabrane kupovine igrača zbog kršenja pravila o dovođenju mladih fudbalera, kojih je tokom nekoliko godina na Stamford Bridž stiglo 69.

Sud CAS u Lozani je tu kaznu prepolovio na jedan transfer "prozor", koju je Čelsi "izdržao" tokom leta.

Osim dozvole da od januara opet može da kupuje igrače, Čelsiju je takođe i umanjen i finansijski deo kazne sa 600.000 na 300.000 švajcarskih franaka.

Nema sumnje da će se Čelsi tokom januara "otvoriti" kako bi omogućio menadžeru Frenku Lampardu da bude konkurentan u borbi za plasman u Ligu šampiona.

"Plavci" su trenutno četvrti na tabeli Premijer lige sa 29 bodova, tri iza Mančester sitija, šest manje od Lestara, a 14 od lidera Liverpula.

Iza su Vulverhempton na -6, te Mančester junajted i Kristal Palas na -8, dok Totenhem zaostaje 9.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve