Nova vest
Fudbal

Petak, 06.12.2019.

10:27

Da li je "povratak korenima" rešenje?

Everton se posle 15. kola nalazi u zoni ispadanja Premijer lige, zbog čega je klub otpustio Marka Silvu sa mesta menadžera.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Da li je
Photo by Jan Kruger/Getty Images

"Karamele" su u potrazi za stručnjakom koji će da ih spase, a jedno ime svima "zvoni" u glavi – Dejvis Mojs.

Čovek koji je obeležio prvu deceniju ovog veka na Gudisonu bi po mnogima bio idealno rešenje.

Mojs je 11 godina predvodio Everton, koji je napustio 2013. kako bi nasledio sera Aleksa Fergusona u Mančester junajtedu.

Nije uspeo na Old Trafordu, a u međuvremenu je bez previše uspeha vodio Real Sosijedad, Sanderlend i Vest Hem.

"Ljudi kažu da je Mojs korak unazad, ali ja mislim da je korak unazad dobar za Everton u ovom trenutku. Koraci koje je Everton pravio napred u poslednje tri, četiri godine ih nisu nigde doveli", kaže bivša "karamela" Lion Osman.

Everton je otpustio Silvu dan nakon debakla u derbiju Merzisajda 5:2 na Enfildu. Silva je vodio Everton od maja 2018. i na 60 utakmica ostvario po 24 pobede i poraza.

Silva je letos potrošio 120 miliona evra na transfere Aleksa Ivobija, Mojzea Kena, Andrea Gomeša, Žan-Filipa Gamina i Fabijana Delfa, ali nijedan od njih nije opravdao očekivanja.

A posle tri uzastopna poraza pred Evertonom je još jedan veliki izazov – na godison u subotu stiže četvrtoplasirani tim lige Čelsi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve