Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.12.2019.

22:25

Rašford heroj Junajteda – prvi poraz Murinja kao "Pevca"!

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Totenhem 2:1 (1:1) u derbiju 15. kola engleske Premijer lige.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Rašford heroj Junajteda – prvi poraz Murinja kao
Photo by Stu Forster/Getty Images

Markus Rašford je praktično sam doneo tri boda "Crvenim đavolima", postigavši oba gola pred više od 72.000 gledalaca na Old Trafordu.

Junajted je slavio posle dva uzastopna remija, a uoči gradskog derbija sa Sitijem. "Đavoli" su napredovali do šeste pozicije na tabeli.

Prestigli su između ostalih upravo Totenhem, koji je poražen posle šest mečeva u svim takmičenjima. Junajted je okončao i pobedonosni niz bivšeg menadžera Žozea Murinja na klupi Spursa od tri utakmice.

Junajted je odigrao skoro savršeno u prvih pola sata meča, dominirao u svakom segmentu igre, a nadmoć na terenu je iskoristio već u sedmom minutu.

Ove večeri izuzetno raspoloženi Rašford je udarcem iskosa sa leve strane u bliži ugao savladao golmana Totenhema Gazanigu (GOL).

Malo je nedostajalo da Junajted "nokautira" goste već u prvom poluvremenu, ali se Gazaniga u dve situacije potpuno iskupio za lošu intervenciju prilikom gola Rašforda.

Prvo je odbranio snažan šut Grinvuda unutar kaznenog prostora, a onda uz pomoć prečke zaustavio novi pokušaj Rašforda.

Tek nakon toga Totenhem uspeva da uspostavi ravnotežu na terenu, da bi šest minuta pre poluvremena iskoristio prvu priliku i izjednačio.

Bio je dovoljan trenutak kreativnosti Delea Alija, koji je izblamirao Freda i Janga, jednim potezom je prevario obojicu ispred peterca, a onda rutinski savladao Davida de Heu (GOL).

Totenhem uspostavlja inicijativu u drugom poluvremenu, forsirao je Murinjo napade preko Sona i Orijea, ali već u jednom od prvih napada Junajted stiže do novog vođstva.

Opet je u glavnoj ulozi bio Rašford, koji je pobegao Musi Sisoku, ovaj ga obara u kaznenom prostoru, a napadač Junajteda preuzima odgovornost i sam realizuje penal (GOL).

Usledio je žestok pritisak Spursa, potpuno terenska inicijativa u nastavku drugog poluvremena, ali su Spursi teško dolazili do gol šanse.

Razlog za to umnogome su bili i očajni centaršutevi Orijea, dok Son i Ali nisu uspevali da probiju odbranu domaćina. Sredinom poluvremena Murinjo je uveo i Eriksena.

U samoj završnici Spursi stežu obruč oko Junajtedovog kaznenog prostora, De Hea brani udarac Orijeu, potom Fred sjajno blokira šut Sona, a tačku stavlja španski golman novom intervencijom, nakon pokušaja Alija u nadoknadi vremena.

Na ovom meču potpuno nevidljiv je bio najbolji igrač Totenhema Hari Kejn, nijednom nije uspeo da šutira ka golu Junajteda.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve