Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.12.2019.

19:45

Mane se poigravao – Everton ispraćen "petardom" sa Enfilda!

Fudbaleri Liverpula ubedljivo su savladali gradskog rivala Everton 5:2, u derbiju Merzisajda.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Mane se poigravao – Everton ispraćen
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Čak šest golova je viđeno u prvom poluvremenu, iz tačno šest šuteva u okvir dva gola na Enfildu!

Junak "Crvenih" bio je Sadio Mane koji je plesao po terenu i razbio "karamele" sa dva fantastične asistencije i jednim pogotom.

Dvostruki strelac bio je Divok Origi, a po gol su postigli još Đerdan Šaćiri i Žoržinjo Vajnaldum. Liverpul je bio toliko nadmoćan da je Mohamed Salah meč presedeo na klupi za rezerve, a Roberto Firmino ušao tek u 73. minutu.

Strelci za Everton bili su Majkl Kin i Rišarlison, iskoristivši loše reakcije Liverpulove odbrane.

Jurgen Klop je slavio jubilarnu 100. pobedu u Premijer ligi, a Liverpul je zadržao osam bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Lester, a 11 ispred branioca titule Sitija uoči gradskog derbija Mančestera.

S druge strane, Everton je trećim uzastopnim porazom pao u zonu ispadanja, pa se očekuje da "karamele" smene menadžera Marka Silvu.

"Rafal" na Enfildu otvorio je Origi u šestom minutu, nakon impresivnog dodavanja Manea iza leđa cele odbrane Evertona (GOL).

Samo 11 minuta kasnije Mane je izveo još jedno "magično" dodavanje, ovaj put pred peterac za Šaćirija koji postiže prvi pogodak posle skoro godinu dana (GOL).

Ipak, četiri minuta kasnije Everton pokazuje zube, Lovren se okliznuo, Alison je loše reagovao, pa se Kin upisuje u strelce (GOL).

Međutim, domaćin brzo stavlja tačku na meč, sa još dva gola do poluvremena.

U 31. minutu Origi stiže do drugog pogotka, nakon sjajnog prijema lopte posle neočekivanog dubinskog pasa Lovrena u maniru najboljih vezista na svetu (GOL).

U poslednjem minutu Mane je krunisao impresivnu predstavu golom (GOL), da bi duboko u nadoknadi vremena još jednom zakazala odbrana domaćina, što koristi Rišarlison koji glavom matira zemljaka (GOL).

Drugo poluvreme bilo je znatno manje intenvizno i atraktivno, sve do same zavšrnice kada su oba tima skoro pa prestala da igraju odbrane.

Ređali su se promašaji s obe strane, Mane ne koristi dve odlične prilike za novi pogodak, dok mladi Mojze Kean propušta zicer za prvenac u PL.

Ipak, u poslednjem minutu meča Vajnaldum snažnom dijagonalom kruniše fantastičan solo-prodor Firmina i stavlja tačku na meč (GOL).

Pre ovog meča u derbiju kola Mančester junajted je nadigrao Totenhem 2:1, pogocima Markusa Rašforda za prvi poraz Žozea Murinja na klupi "Pevaca".

U preostalim mečevima pobede su zabeležili Čelsi, Lester, Sautempton i Vulverhempton za pefrektno veče domaćih timova.

U utorak je Kristal Palas nadigrao Bornmut minimalnim rezultatom, dok je Siti bio ubedljiv u Barnliju.

Preostale dve utakmice na programu su u petak, Arsenal dočekuje Brajton, dok Njukasl gostuje Šefildu.

Derbi mečeve Premijer lige mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve