Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.12.2019.

12:26

Venger: Dajte monitore kraj terena, potrebni su sudijama u Premijer ligi

Bivši menadžer Arsenala Arsen Venger apelovao je na čelnike Prelijer lige da dozvole upotrebu monitora pri pregledavanju VAR snimka kraj terena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Venger: Dajte monitore kraj terena, potrebni su sudijama u Premijer ligi
Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Šef Sudijske organizacije Majk Rajli protivi se njihovom postavljanju jer smatra da bi to dodatno trošilo vreme i mečevi bi se produžili.

To je inače u suprotnosti sa uputstvima koje je dala UEFA, a Venger, koji je nedavno imenovan za šefa globalnog razvoja fudbala pri FIFA, želi da Premijer liga izmeni svoje stavove po tom pitanju.

"Sudijama je potreban monitor da provere da li su pri donošenju odluka bili u pravu ili ne. Ne treba zaboraviti da sistem postoji da se pomogne sudijama, tako da ljudi iz VAR sobe nisu jedini koji donose odluke, već ti koji pre svega treba da pomognu. To je velika briga. Sudije su na terenu zato što su samouverene i imaju iskustvo iza sebe", rekao je Venger na sastanku direktora Međunarodne fudbalske asosijacije (IFAB) u Belfastu.

Na 140 mečeva u Premijer ligi ove sezone sudije nisu mogle da provere svoje odluke. Franuz kaže da je to loša stvar i da bi voleo da vidi odluku VAR-a objašnjenu navijačima na velikom ekranu, bez obzira što tu dolazimo do tehničkih problema da dva velika stadiona, "Enfild" i "Old Traford" nemaju velike ekrane.

Bez obzira na sve, Venger smatra da je sistem potreban jer se ranije uverio u brojne pogrešne odluke dok je i sam bio menadžer.

"Ne zaboravite da je ovo prva godina primene VAR u Premijer ligi, tako da nije sve savršeno. Prilagođavaće se sve postepeno. Potrebna je edukacija sudija u VAR studiju da intervenišu u pravim momentima", rekao je Venger dodavši da će na sastanku FIFA u februaru biti predložene i konkretne mere kako bi se zaštitila bezbednost i zdavlje samih igrača".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve