Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 02.12.2019.

19:27

Brojke rade protiv Solskjera - šest pobeda od proleća, gol iz svakog desetog šuta!

Pred Mančester junejtedom i Oleom Gunarom Solskjerom je izuzetno bitna nedelja.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Brojke rade protiv Solskjera - šest pobeda od proleća, gol iz svakog desetog šuta!
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Klub sa "Old Traforda", koji je devet u Premijer ligi sa svega 18 bodova u sredu 4. decembra dočekuje Totenhem, a potom u nedelju gostuje šampionu Mančester sitiju.

Otuda je na menadžeru iz norveške silan pritisak, naročito jer nisu uspeli da pobede ni u prethodna dva meča, na gostovanju Šefild junajtedu (3:3) i kod kuće sa Aston Vilom (2:2).

Solkjer je odlično startovao kada je 19. decembra prošle godine preuzeo kormilo po odlasku Žozea Murinja.

Imao je 14 pobeda u prvih 17 utakmica i to mu je i donelo posao i ugovor koji je potpisao 28. marta.

Međutim, od tog momenta, kreće pravi pakao za Solskjera. Usledio je slab finiš sezone u kojem klub nije izborio plasman u Ligu šampiona.

I ne samo to, sadašnji učinak od 18 bodova iz 14 utakmica u Premijer ligi, najgori je učinak Junajteda u poslednjih 31 godinu, od sezone 1988/89. I tada su imali 18 bodova i sezonu završili na 11. mestu.

Od tog 28. marta, kada je Solskjer promovisan u menadžera Junajteda, klub je na 22 utakmice samo dva puta uspeo da sačuva mrežu. Najslabije od svih timova u Premijer ligi jer su ispred njih i Votford i Sautempton kojima je to uspelo tri puta.

Zabeležili su svega šest pobeda uz po osam remija i poraza i negativnu gol razliku, 28:31.

Junajted je dakle u tom periodu prikupio samo 26 bodova, a izračunato je i da su gol u proseku postizali iz svagog desetog šuta! Po tom parametru su četvrti najgori klub u Premijer ligi.

Sve to može da bude i gore po Solskjera i njegove igrače posle dva derbija, pa se lako može zaključiti da vlasnici kluba, uprkos svim uveravanjima da Solskjer ima njihovu podršku, ipak mogu izgubiti strpljenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve